Stormachtig kamp Stadsjongenskoor Oldenzaal

Afgelopen weekend gingen de jongens van het Stadsjongenskoor Oldenzaal op kamp in het Twentse Reutum. Dat is dan wel niet het andere eind van de wereld maar wel ver genoeg om een heleboel plezier te hebben! Het kamp van de jongens wordt ieder jaar georganiseerd door het Jongemannenkoor Oldenzaal en dit jaar hadden ze er wel heel veel werk van gemaakt! Na aankomst op vrijdagavond konden de jongens lekker uitrazen in de speeltuin maar na een klein uurtje werden de huisregels al uitgelegd en de groepen gemaakt.

"Jassen en laarzen aan want we gaan het bos in!" In het donker werd een soort levend stratego gespeeld. Gelukkig hadden de jongemannen dit jaar voor een eenvoudige opzet gekozen en kon ik als enige vrouw in het gezelschap het hiërachische systeem van het spel ook begrijpen. Na de soep moesten de jongens het bed op zoeken en kon ik bij schuiven aan het kampvuur van de jongemannen. Ondertussen was het al behoorlijk gaan waaien en waar je ook zat, je zat in de rook. De kip smaakte heerlijk en de eerste keer dat ik me af vroeg hoe laat het was bleek het half drie te zijn!

‘s Morgens toch weer vroeg wakker voor het "wakker worden spel".  Dit was Ratten en Raven waarbij de jongens flink over het voetbalveld moesten rennen.  Ik werd bij de eerste "ratten" al afgetikt door Stan, die natuurlijk veel sneller was dan ik. Na het ontbijt stond de hele ochtend in het teken van spelletjes en vrij spelen. Ik heb geen onvertogen woord gehoord! Gedurende de ochtend kwamen ook de jongens van het opleidingskoor naar Reutum. Als vanzelf werden ze opgenomen in de groep en konden ze mee doen. Heel erg leuk.

Voor de middag hadden de jongemannen een heel groot spel bedacht dat uit wel 24 onderdelen bestond. Geniaal! De jongens hebben zich geen moment verveeld alhoewel het steeds harder ging waaien. Ik werd gek van die wind om mijn oren… De macaroni ging er ook goed in en ook de bonte avond was een succes. Dit keer speelde niet alleen Rik op de electrische gitaar maar ook Olivier stond zijn mannetje!

Om half elf moest ik helaas weg. Ik had de andere dag een concert en nog een nacht bij het kampvuur zou wel eens fataal kunnen aflopen voor mij:). Hulde aan het Jongemannekoor Oldenzaal voor de uitstekende organisatie!

Imgp3716

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share