Amusing Hengelo 2008

Hengelo082Het Jongemannenkoor Oldenzaal deed afgelopen zaterdag 7 juni mee aan de Hengelose korendag: Amusing Hengelo. Het eerste optreden van de jongemannen was al om tien voor half twaalf, buiten.  Geen mogelijkheid om in te zingen maar wel de gelegenheid om nog even lekker te zitten en van een ander ensemble te genieten om een beetje wakker te worden. Het eerste optreden van het Jongemannenkoor bestond voor de helft uit a capella liederen.  Met deze liederen komt het Jongemannenkoor steeds beter uit de verf en oogst het het meer en meer succes.  Natuurlijk gaan deze liederen over de bekende dames Aura Lee, Margie en Katy.  Het lied Lift a glass to freindship kreeg een fantastische begeleiding van het legen van de glasbak bij de supermarkt om de hoek!

Daarna konden we heerlijk even op een terras gaan zitten met een kopje koffie voor mij, veel cola voor de jongens en hier en daar toch ook al wel een glas bier voor de echte mannen. Maar er was afgesroken om het met het bier rustig aan te doen omdat we nog twee optredens voor de boeg hadden. Na een paar cola of bier besloten we naar een ander Oldenzaals koor te gaan luisteren: de Gentle Singers o.l.v. John Hondorp. Een koor van 12 mannen en dat was wel heel erg goed! Ook veel barbershop en eigen arrangementen van de dirigent. Zo ver zijn we niet maar ook wij hebben een geheel eigen stijl!

Daarom besloten we, om de tijd zinvol door te komen,  onze a capella liederen maar op de open podia te presenteren. Het eerste podium was bij een terras, dat was een leuke opwarmer. Het tweede podium was op de trappen van het Stadhuis. Daar was een heel groot Shantykoor ons net voor! Dan maar wachten en luisteren. De mannen zongen erg aanstekenlijk en heel erg goed! Ze hadden fantastische soigneurs: dames die met dienbladen vol grote glazen bier langskwamen tijdens het optreden! Niet voor het publiek natuurlijk maar voor de zangers. Het duurde niet lang of…. ja hoor daar gingen ze: Hoog, ihis de zolllder, lahaag is de vloer, mooi is het meisje en leeeeeelijk is de moer. De Jongemannen stonden een beetje raar te kijken dat ik spontaan mee ging zingen en ook nog het bijbehorende dansje kende. Maar tja, dat krijg je als je een keer met de Kringzingers op stap gaat! Natuurlijk kreeg ik een beloning voor mijn gezang en werd ik even later speciaal toegezongen door een van de mannen in een lied over een dame die aan de zwier gaat als de man op zee is…. Jaap stond naast me en lag echt in een deuk van het lachen!

Hengelo083Natuurlijk bleef het gehele Shantykoor en hun vrouwen luisteren naar het optreden van de Jongemannen. Ook dat werd ook heel spontaan een groot succes! We kregen steeds meer aanloop en iedereen wou een folder hebben! Daarna snel naar het optreden in de Openbare Bibliotheek. daar mochten we maar liefst een half uur vullen. Het was er heel erg warm maar gezellig. Voor mij extra spannend omdat de liederen met piano werden begeleid door Hans Stege op piano en wij geen gelegeheid hadden gehad samen te oefenen. Maar Hans kennende gaat dat wel goed, ook al is het optreden onder begeleiding van espressoapparaten, rinkelende glazen en omvallende kopjes. Hat ik al gezegd dat het daar ook heel warm was?

Daarna snel naar het Historisch Museum waar het verassend genoeg ook weer erg warm was maar waar ook weer veel publiek was. Wat mij betreft kwam de klank van het koor het best tot zijn recht. Terwijl buiten een giga onweersbui losbarste zongen de jongemannen hun primeur: Heftantattat, een lied van Frank Deiman op tekst van Willem Wilmink. Een geliefd lied want het koor Canzonet ook uit Oldenzaal en dat na ons zong, begon hun optreden ermee! Natuurlijk wilden de jongemannen dat ook even horen en bleven netjes luisteren. We konden ook niets anders want buiten was ondertussen een stortbui van jewelste losgebarsten.  Een aardige meneer van het museum zag dat ik een beetje oververhit was geraakt van het dirigeren en kwam met een glaasje water aan. Heel aardig want het was zo ont-zet-tend warm!

Het bleef daarna maar regenen en op een gegeven moment zijn we daar toch maar doorheen gelopen, de kroeg in:). het was een hele leuke en inspirerende dag!!! Een compliment voor de organisatie, alles was perfect voor elkaar!!!!!

Hengelo08

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share