Zomerconcert Stadsjongenskoor Oldenzaal

Chaos08Gisteravond heb ik de generale repetitie gehad voor het zomerconcert van het Stadsjongenskoor dat aanstaande zondag 15 juni op vaderdag om 15 uur zal plaatsvinden in Cultureel Centrum de Hof ( Hofkerk )te Oldenzaal.  De repetitie begon om 18.00 uur met de solisten, even later kwam daar het jongenskoor erbij, weer een half uur later het opleidingskoor, daarna een slagwerkensemble van de Muziekschool Twente en tenslotte schoven de jongemannen ook nog aan. Bij elkaar stonden toch zo 70 tot 75 jongelui op het podium en dat gaf een heerlijke chaos en vooral veel lawaai! Om 21.30 waren we klaar en was ik toch wel redelijk moe…

Slagwerk Nu brengt een jongenskoor al de nodige herrie met zich mee en dan kun je je afvragen waarom je als dirigent daar dan ook nog een slagwerkensemble bij haalt. Vragen om moeillijkheden toch? Juist! Daarom doen we het ook want al die moeilijkheden bij elkaar zorgen voor heel veel temperament en daar draait het om in dit concert: flink veel leven in de brouwerij. Onze voorzitter Ignaas Nieuwenhuis mag dan wel vertrekken, maar dan niet in stilte!!!!

Het concert staat niet alleen in het teken van temperament maar ook in het laten horen van veel nieuw ingestudeerd repertoire. De jongemannen zullen het concert rustig openen en een deel van hunprogramma laten horen wat zij dit najaar tijdens een concertreis in Praag gaanzingen. Daarna gaat het jongenskoor al meer naar  naar Zuid Europa en zal o.a. enkele liederen uit de film Les Choristeszingen. Solisten08Het echte temperament zal voor het eerst te horen zijn in het lied Funiculi-Funicula: The Three Tenors zullen verbleken bij het aanhoren van Olivier, Ruben en Rik!!!  Natuurlijk zullen ook de jongste zangers van het opleidingskoor  alleen te horen zijn met hier en daar nogal ondeugende klanken die nog nooit zo openlijk te horen zijn geweest tijdens een concert!.  Allemaal liederen die het Stadsjongenskoor nog nooit eerder op een concert heeft gezongen!

Een primeur is ook dat alle solisten  twee trio’s  uit de opera Die Zauberflöte van Mozart zullen zingen. Best moeilijke muziek waar ze samen met Ivette al een tijdje mee bezig zijn en zondag voor het eerst in het openbaar zullen laten horen. Ook zal het Jongemannenkoor twee nieuwe liederen  zingen waarbij ze ook voor het eerst het Twents te horen zijn! Daarna gaat het echte werk beginnen samen met het slagwerkensemble o.l.v. HansGrutterink.  Dat gaat veel lawaai en Spaans/ Italiaans temperament opleveren met ieder geval een stormachtig einde!

Onze huispianist Aartje Disberg verzorgt de pianobegeleiding en Niek van den Berg zal enkele liederen op gitaar begeleiden.

Mijn gevoel zegt dat dit mel eens een heel erg leuk en goed concert kan gaan worden!

Het concert begint om 15.00 uur in de Hofkerk te Oldenzaal en het geheel zal ongeveeranderhalf uur duren. De toegangprijs is € 5 ,00 per persoon (kinderen tot 12jaar gratis).

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share