Benefietconcert Lions Boca

Vanavond om 20.00 uur zingt het Jongemannenkoor Oldenzaal inde Plechelmusbasiliek tijdens het benefietconcert van de serviceclub Lions Boca . De opbrengstkomt ten goede aan de Stichting KIK . Het concert is georganiseerddoor de Oldenzaalse sopraan Claudia Patacca die het concert ook zal presenteren.

 De bezoekers van het benefietconcert komen binnen via dePlechelmustoren en staan dan meteen oog in oog met kunstwerken van hetKIK-project. Kunst Investeren in Kwetsbaarheid (KIK) is een initiatief ommensen en het bedrijfsleven te attenderen op bijzondere kunstwerken vanverstandelijk gehandicapten. KIK verhuurt, exposeert en verkoopt kunst zonderwinstoogmerk. De opbrengsten worden ondergebracht bij een stichting, die hetwelzijn van alle cliënten van de vele zorgcentra of thuis bevordert.

Claudia Patacca heeft bewust gekozen voor een kwaliteitsprogramma,maar dan wel met een komische ondertoon. Tijdens het concert zullen bijnauitsluitend Oldenzaalse deelnemers te horen zijn. Zo zingt de Oldenzaalse sopraan Karin Hertsenberg (winnares van het tv-programma Una Voce Particolare van Ernst Daniël Smid) niet alleen samen met het groot gemengdPlechelmus- en Antoniuskoor maar ook me het Jongemannenkoor. Claudia en Karinzullen samen duetten zingen maar ook solistisch te horen zijn. De orgel enpiano begeleiding is in handen van Guus en Nardy Goorhuis, en Agnes van derTuuk. Als een komische act zullen we de Engelse Miss Emily te zien krijgen, eengepensioneerde ex-sopraan met voorkeur voor een teugje sherry of port. MissEmily is Groot-Brittannië’s beroemde prima donna dissoluta. Deze ‘grande dame’zal gedurende het concert regelmatig haar opwachting maken en ook solistisch tehoren zijn.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share