CD opname Kringzingers (3)

Het personeelskoor van de Universiteit Twente (UT) ‘De Kringzingers’ bestaat dit jaar 15 jaar. In het kader daarvan mocht het koor van het College van Bestuur van de Universiteit een CD gaan opnemen. Dat hoefde het koor zich geen 2x te laten zeggen. Na flink repeteren aan een afgewogen repertoire hebben we de afgelopen maanden we twee opnamesessie gehad. De laatste was voor de zomervakantie op 11 juni.

Aan de opnames werkte onze vaste pianist Gerard van Kempen mee en gast tenor Egbert van Hattem. Op de CD komen liederen te staan van Mendelssohn, Schubert, Brahms en Schumann. De opnames zijn gemaakt in de Waterstaatskerk Hengelo (zie foto), onderdeel van de Muziekschool Hengelo.

Het hoesje voor de CD is ontworpen door Bureau Communicatie van de UT. Daarvoor hebben we in april al een uitgebreide fotosessies gehad in het Openluchttheater van de zeer fraaie campus van de universiteit. De foto’s van mij, waarvan je er een ziet op deze site, mag ik met hun toestemming voor mijn eigen PR doeleinden gebruiken. Daar ben ik erg blij mee!

Na de zeer vermoeiende opnamedagen was het vandaag tijd om ‘af te mixen’. Daarvoor heb ik vandaag een deel van mijn dag in de opnamestudio van de Muziekschool Hengelo doorgebracht. Daar ga je dan met de opnameleider aan de opnames ‘sleutelen’. Dit betekent echter niet dat je foute noten of valse passages weg kunt filteren. Dit was gelukkig ook niet nodig. De Kringzingers gaan zich op de opname van hun beste kant laten zien, dat weet ik zeker. Waar we veel aan gesleuteld hebben is de balans tussen piano en koor, de nagalm, de helderheid, af en toe een alt een beetje zachter zetten (of een sopraan), de bassen iets naar voren halen, de tenoren iets temperen, of juist weer niet en nog heel veel meer dingen. In ieder geval kan ik zeggen dat het echt een hele technische klus is waar ik eigenlijk weinig kaas van heb gegeten. Ik weet wat ik wil horen en ik hoop dat ik een heel mooi niveau kan benaderen. Wat ik al wel kan zeggen is dat het koor, de solist en de pianist met recht heel trots kan zijn op het resultaat!!!

De CD zal op ons jubileumconcert op zondag 20 november worden gepresenteerd in de Audiozaal van de Universiteit Twente .

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share