Concert langs de Dinkel

Vanmiddag gaf ik met het Oost Nederlands Kamertjeskoor (Onkk) een concert aan de oever van het charmante riviertje De Dinkel. Het concert stond in het teken van het thema "water" en werd gegeven op het Dinkelpodium van het Cosmos Ontdekcentrum te Lattrop. Het Onkk gaf het concert samen met saxofonist Bennie Waanders en tijdens het concert was er een nevenprogramma voor de kinderen die een heuze waterraket gingen bouwen.
Onkkdinkel
Er stond een straffe koude oostenwind pal op de oever en tijdens het inzingen twijfelde ik heel erg aan of het optreden wel door kon gaan en we het geheel naar binnen moesten verplaatsen.  Toch verwaaide de klank niet dramatisch en hebben we besloten toch de gok te wagen. Je staat toch in de luwte van de oever en als er nou veel publiek zou komen dan konden alle ruggen ook nog wat wind tegenhouden. Het publiek had zich dan ook niet door het dreigende wolkendek uit het veld laten slaan en gelukkig was bijna iedere plek bezet, al dan niet vergezeld van een paraplui.

Al hoewel we diverse liederen zongen over regen waren die parapluis niet echt nodig, het bladerdek van de eik hield de motregen goed tegen. We  zagen tijdens het concert zelfs af en toe een waterig zonnetje. De sfeer was bijzonder goed. Het publiek was zeer onder de indruk van de locatie en ook aangenaam verrast door de "akoestiek". Terwijl Bennie saxofoon speelde leek het alsof de vogels harder gingen fluiten en het ritselen van de grote eik zorgde voor niet ophoudende begeleiding.  Naarmate het programma vorderde en de liederen niet meer over regen en sneeuw gingen hield het op met regenen en klaarde het steeds meer op. Nadat we het laatste lied gezongen hadden en het publiek samen met het koor "happy birthday" gezongen had voor de jarige Anneloes van de concertcommissiekoor was het tijd voor een drankje in de sterrentuin. Daar was het nog meer beschut en natuurlijk brak ook de zon eindelijk echt door. Het was een erg leuke en inspirerende middag.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share