Concertreis Kringzingers

Zoals ik jullie al eerder schreef, het personeelskoor van de Universiteit Twente bestaat dit jaar alweer 15 jaar. Dit heugelijke feit wordt het hele jaar door uitbundig gevierd. Eerder dit jaar hebben we twee opnamesessies gehad voor de CD die we met subsidie van het College van Bestuur mochten maken. Deze CD zal op het lustrumconcert van 20 november in de Audiozaal van de Vrijhof worden gepresenteerd.

De Kringzingers hebben zichzelf ook een cadeau gegeven: namelijk een echt uitje. Morgen is het eindelijk zover. De Kringzingers gaan dit weekend op concertreis naar Schiermonnikoog. We zullen met z’n allen overnachten in Herberg Rijsbergen, dineren in Hotel van der Werf en zaterdagavond zullen we om 20.00 uur in het Dorpshuis samen met het Shantykoor Gin See To Heich een concert verzorgen. Naast liederen van de Klerk, Brahms en Schumann hebben we speciaal voor deze gelegenheid ook liederen uitgezocht die op een of andere manier het eilandgevoel verwoorden. De in houd teksten varieert van zee en strand, tot aan de liefde en, niet te vergeten, de drank.

In de bus zullen we van Anneke, de absulute Schiermonnikoogdeskundige van het koor, het volgende lied leren:

SukerJantjen liech tò sliepenMooi de hôle op ‘e dis,Mar op ‘t last da rupte Tryntjen:”‘k Lou dat ik in kueke mis”.Lytje Ruun, Lytje RuunTrooi kear reoun om Folkerts schuun;Lytje Ruun, Lytje Ruun,Trooi kear reoun om Folkerts schuun;Dat gaat vast een leuk weekend worden!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share