Update: Arm

Nauwelijks bijgekomen van de after-party van het concert van het Stadsjongenskoor mocht ik afgelopen week weer naar het ziekenhuis met mijn arm. Daar kwam ik in een behandelkamer, het leek wel lopendebandwerk. Iedereen daar had wel een gipsarm, enkel of been. Wel vier patienten werden tegelijk geholpen. Zorgvuldig werd mijn gips er afgeknipt. Oh, wat een heerlijkheid!!! De dokter keek even naar mijn zielige armpje, daarna in mijn dossier en zei dat ik meteen moest beginnen met oefenen. Geen gips meer maar voorzichtig buigen en strekken tot de pijngrens!

Opgetogen liep ik naar huis, maar ook wat onzeker. Want, wat kan ik nu wel en wat niet. De eerste paar dagen heb ik het nog erg rustig aan gedaan maar ik merkte al snel dat ik ongemerkt ook weer gewone bewegingen kon maken. Soms ga ik daarmee de fout in zoals die keer dat ik met mijn rechterhand de koelkastdeur open maakte en zomaar met links een fles witte wijn wou pakken…. Auw!

Wel is het me deze week gelukt om weer wat troep op mijn bureau op te ruimen. Ook kon ik de bladmuziek niet in de hoesjes en mappen krijgen en heb alles maar op een stapel gedonderd. Ik moest immers een concertmap maken… een zooi werd het! Ook de mappen en boeken kreeg ik niet meer in de kast, ik moest opassen dat ik daar weer niet over struikelde. Overal lag wel wat. Dit gold ook voor de was. De afwas wordt nu al bijna twee weken iedere dag door Egbert gedaan: hulde! Ook koken doet hij, boodschappen, voor chauffeur spelen en hij blijft maar lief en aardig! Dit terwijl hij het WK dammen in Amsterdam verslaat voor de Volkskrant.

Maar volgens één van de vele fysiotherapeuten die ik in mijn koren heb moet ik veel méér proberen, “kan geen kwaad” zegt Hedwig. Dat is erg mooi, ik ga mijn best doen. Ik zou al zo blij zijn als ik met links weer de blaadjes van mijn partituur kon omslaan. Aanstaand weekend heb ik alweer een concert op Schiermonnikoog met de Kringzingers in het kader van het 15 jarig bestaan van dit personeelskoor van de Universiteit Twente. Het zou fijn zijn als ik dan weer wat verder was.

Typen met links voelt nog niet goed. De shifttoets indrukken gaat nu weer. Voor de rest typ ik dit bericht met slechts één vinger.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share