De Sint Nicolaasstichting

Vanmiddag gaven de jongens van het Stadsjongenskoor een speciaal concert in de kapel van het klooster van de Zusters Franciscanessen in Noord Deurningen. Wat ik nooit geweten heb is dat dit klooster de Sint Nicolaasstichting is. Het klooster is verbonden met de St. Nicolaaskerk te Denekamp waar ik in december 2007 een fantastisch concert gaf met de St. Nicolascatanta van Benjamin Britten. De St. Nicolaaskerk leek wel speciaal ontworpen om dit stuk uit te voeren. Je hebt mooi zicht op het orgel en niet te vergeten: de galerij! Een mooi plekje, exact geschikt voor het vrouwenensemble… Wat ik dus ook niet wist is dat deze galerij, boven het Maria altaar, speciaal gemaakt is voor de zusters van het klooster. En wat ook bijna niemand wist is dat de St. Nicolaasstichting een hele gulle gift heeft gegeven om het concert in december mogelijk te maken. Zij wensten anoniem te blijven.

Als dank voor deze gift gaf het Stadsjongenskoor een vanmiddag een concert in de kapel van het klooster. En wat een prachtige plek om een concert te geven! Als je er alleen al aan komt rijden (met je auto) word je al lyrisch: midden in dat prachtig Twentse landschap staat staat daar ineens dat statige klooster. Het is ‘helaas’ niet voor publiek toegankelijk en ik voelde me dan ook zeer vereerd dat ik daar een concert mocht geven. De kapel heeft een fantastische akoestiek en de jongens kwamen met hun liederen volledig tot hun recht. Ik heb een heerlijke middag gehad en na afloop van het concert was er wat te drinken voor de jongens met een zakje snoep. Het jongenskoor heeft nu echte "fans" de zusters waren heel erg enthousiast!
Oplk08
De sterren van de middag waren de 7 jongens van het Opleidingskoor. Ze zongen drie liederen "alleen" zonder het grote koor. Dit hebben ze bijzonder goed gedaan! Vooral het "Garnalenlied" viel erg in de smaak. Nou dan heeft nog niemand het lied "Lekker en gezond" gehoord! Dat lied durfden we niet te zingen in het klooster…. Daarvoor moet iedereen naar het concert van 15 juni, om 15.00 uur in de Hofkerk te Oldenzaal!

Foto: Ante Oude Alink

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share