Licht en luchtig

Llconcertgroot Licht en luchtig is het Broodje Cultuur dat iedereen op maandag 2 juni om 12.35 uur Audiozaal van hetVrijhof Cultuurcentrum van de Universiteit Twente kan nuttigen. De Kringzingers, het personeelskoor van de UT geeft dan een concert om honger van te krijgen!

Het koor  start de lunch met een amuse en een drankje. Depicknick van de Teddyberen zal iedereen in een luchtige stemming brengen en hetdrankje smeert de keel. Daarna roddelen we wat over de burgerman die eengeregeld leven leidt, in tegenstellingtot de dichter die net als het koor van wijn houdt. Tante Mathilde moet het ookontgelden, ze is niet zo geliefd. 

Het voorgerecht bestaat uit verschillende soorten vis. Visvangen is zowel in Nederland als Japan iets om uitvoerig over te zingen. Erstaat Nederlandse haring op het menu en bij het horen van het lied vanStrategier loopt je het water in de mond. Om het gesprek weer op gang te latenkomen schenkt het koor nog eens in bij Haydn. Nee, geen water maar wijn!

 Ondertussen zitten de koorleden aan het hoofdgerecht met verschillendesoorten vlees en groente. Varkenspootjes en een gebraden gans die hoorbaar nogwat nasputtert worden binnen gebracht. Ze brengen een ode aan de groente, schenken nog een glaasje in en verklaren elkaar de liefde. Waarschijnlijk door de wijn zal de sfeer aan tafel steeds banaler worden.  Zout enpeper wordt doorgegeven en de verwachting is dat met name de bassen zich onbeleefd zullen gaan gedragen .

 Gelukkig zijn we dan al weer toe aan het toetje. Het koor is rond gegeten en dankt iedereen voor al het lekkers. Uitbuikend praten ze nogwat na over het lekkere eten en over het feit dat ze zondag nog een verjaardaghebben. Gelukkig hebben ze licht gegeten en zijn we niet zoals Bernhard…

Met dank aan Gerard van Kempen,  piano. Toegang € 5 of € 3 (Xtra card/CJP)

 

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share