Der fliegende Holländer

Afgelopen donderdag naar Der fliegende Holländer van Wagner geweest door de Nederlandse Opera in Amsterdam. Ik heb een prachtige avond gehad. De kritiek op de regie in de media loog er niet om maar muzikaal was het prima in orde. Ook geweldig om het gisteravond nog een keer op radio 4 te horen! Het was na Das Rheingold mijn tweede Wagner opera die ik live zag. Op 20 maart ga ik naar Die Meistersinger in Kiel. Ben erg benieuwd hoe dat me gaat bevallen want dat is nogal een lange "zit". In oktober ga ik naar Die Walküre in Enschede en zo hebben de Wesendoncklieder me op een fantastisch muzikaal spoor gezet wat nog lang niet is afgelopen.

Na afgelopen donderdag kan ik maar geen genoeg krijgen van Senta’s ballade. Senta zingt en blijft maar kijken  naar de afbeelding van de vliegende Hollander. Zij wil hem graag redden door hem trouw te zijn. Dan komt Erik komt binnen en hoort haar zingen…

(Opname uit Bayreuth)

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share