Die Meistersinger von Nürnberg

Afgelopen weekend naar Die Meistersinger von Nürnberg geweest in Kiel. Het was de derde Wagneropera die ik ooit gezien heb en het was een prachtige belevenis. In februari was ik al naar Der fliegende Holländer geweest en vorige jaar naar Das Rheingold, maar voor die Meistersinger moet je echt goed zitvlees hebben.  In totaal duurde de voorstelling, inclusief pauze, maar liefst 6 uur. Vooraf was ik erg benieuwd hoe me dat zou bevallen maar ik vond het allemaal reuze meevallen. Het Theater Kiel is erg knus en heeft een hele aangename akoestiek. Tijdens de eerste acte moest ik er even inkomen, de tweede acte vloog voorbij en de derde was even een zit, maar ik heb me geen moment verveeld. Het was een uitvoering door de Oper Kiel onder leiding van Georg Frizsch. Bloglezer en Facebookvriendin Vera zingt in het operakoor van Kiel en naar aanleiding al haar verhalen besloot ik er een keer naar toe te gaan. Ik heb een fantastische avond gehad en ik vond met name het slot heel erg indrukwekkend.  Dit kwam niet alleen omdat Vera rechts vooraan al zingend met een palmblad stond te zwaaien, maar vooral ook omdat Hans Sachs in al het feestgedruis eenzaam en alleen  achter blijft.

Kies zelf je favoriete Walther

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share