Ding Dong Bells!

Kerst09cBij aanvang van het concert zal het publiek ogen en oren te kort komen. Desolisten zingen in Latijn: Hodie Christus natus est: Heden is Christus geboren.Het Opleidingskoor zingt in het Italiaans over pater Martinus: hup in de benenje moet de klokken luiden. Het Jongenskoor zingt over de duisternis en de klokkendie je in de verte hoort. Dan ineens uit het niets klinken de jongemannen: DingDong Bells! Dit wordt vervolgens door alle 65 zangers van het Stadsjongenskoor meegezongen.

 Met dit kerstconcert zal het Stadsjongenskoor laten zien en horen dat ze zich in verschillende samenstellingen kan presenteren. Het Opleidingskoor vervolgt het programma met een lied overeen eend die tragisch aan zijn einde komt en sluit af met een hippe blues. HetJongenskoor zingt over sneeuw en romantiek en een prachtig Russisch Wiegenliedmet solisten. “Vandaag klinken jongensstemmen. Ze zingen een vrolijk lied”. Datis wat onze sopraan solist Olivier zingt en zijn zangdocente Ivette zal na hemeen aria uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach zingen. Het Jongemannenkoorzingt eerst twee Duitse kerstliederen waarna de jongens van het Concertkoorzich bij hen aansluiten om twee traditionele Engelse Christmas carols tezingen. De jongens van het Middenkoor voegen zich daarna bij het geheel voorhet Amerikaanse I wonder as I wander en een Franse Magnificat. HetJongemannenkoor mag daarna even zitten en plaats maken voor het Opleidingskoor.Ook het publiek moet nu goed opletten. Het is een lied over twaalf honden enéén koe die voor behoorlijk wat chaos gaan zorgen. Ik hoop dat iedereen daarbij goed op dedirigent let. Daarna volgen weer twee wiegeliederen: eerst het Engelse GentleMary laid her Child gezongen door het Jongemannenkoor en daarna het Spaanse Ala nanita nana samen met het Jongenskoor. Met de “Christmas” song wensen weiedereen al een Merry Christmas en we doen dat daarna nog eens dunnetjes oversamen met de jongens van het Opleidingskoor. Het concert wordt afgesloten met “Een kindelijn zo lovelijk”.

Een Kindelyn so lovelyk
Is ons geboren heude
Van ener Jonkvrouw zuiverlyk,
God tröstt’ ons arme leude.
En was ons dat Kindeke niet geboor’n,
zo waren wij alletemaleverloor’n.
Dat heil is onzer allen.
Ei, Du zeute heere Jesu Christ,
Das Du den Mensen geboren bist.
Beheud ons veur die helle

Het concert begint om 15.00 uur en zal ongeveer anderhalf uurduren. De toegangprijs is € 5,– perpersoon (kinderen tot 18 jaar €2,50). De kaartverkoop aan de deur startom 14.30 uur.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share