Eerste repetitie Boris Godoenov

Tussen alle Matthäus Passionen door moesten gisteren 40 Oldenzaalse jongens naar het gebouw van de Nationale Reisopera in Enschede voor de eerste repetitie voor de opera Boris Godoenov. Ze waren er allemaal, behalve Ruben een van mijn beste sopranen die de hele week al ziek is en daardoor ook al twee concerten moet missen. Beterschap Ruben!

In de zaal waar gerepeteerd wordt stond een lange tafel waar veel mensen achter zaten. Het leek Idols wel. Zo zat daar een dirigent, een pianist, een taalcoach, een voorstellingsleider, iemand van de kostuums, een stagiaire, een regisseur, een tenor, een assistent regisseur en nog een aantal mensen die ik niet meer weet. De jongens moesten eerst met z’n allen zingen onder leiding van een Engelse dirigent. Het was even schrikken voor ze want het gingen in een behoorlijk tempo en om het dan ook nog uit je hoofd in het Russisch te doen. Na het zingen kregen de jongens een regie repetitie van de Duitse regisseur Robert Lehmeier.

De opera wordt een zogenaamde moderne Boris Godoenov. Dit betekent dat het historische verhaal in de een hedendaagse context gespeeld wordt.  De jongens zullen dan ook geen straatschoffies uit 16 e eeuw spelen maar de kansloze straatkinderen van nu met ook de problematiek van tegenwoordig. Dit levert een heftige scène op die ik niet mag verklappen maar iedereen die regelmatig de krant leest en de actualiteiten op radio en tv volgt weet waar ik het over heb. De jongens waren er erg van onder de indruk en ze hebben het erg goed gedaan.

Vanavond staat ze weer in het Muziekcentrum in Enschede om de Matthäus Passion te zingen!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share