Europa Cantat 12: Estland, altijd goed

Dinsdagavond ben ik naar het concert van de Estonian Youth MixedChoir geweest. Ik wist dat het een goed concert zou gaan worden want de koren uit Estland zijn altijd goed! Ik ben altijd weer verbaasd over de mooie volle klank die ik in de koren hoor terwijl de zangers zo jong zijn!

Op het programma stond dat er onder leiding van tweedirigenten zou worden gezongen maar dat was niet helemaal waar! Kippenvel bij de compositie Miserere van het 23 jarige koorlid PärtUusberg. Hij dirigeerde het stuk zelf en de bescheiden wijze waarop hetenorme applaus in ontvangst was erg mooi om te zien. Volgens mij washij zelf gewoon enorm onder de indruk van het geheel. Ook de stukken vanVeljo Tormis waren zo ontzettend goed en ook leuk om naar te luisteren.Jammer dat Nederland geen componist heeft die de Nederlandse cultuur opzo’n leuke manier over het voetlicht kan brengen.

Een land waarze dat wel hebben is Belgie. Er is ook een expo geopend in de Jaarbeursen ik ben meal flink te buiten gegaan in de stand van Euprint, een Belgischemuziekuitgeverij. Een aantal stukken van Kurt Bikkembergs gekocht,  JanCoeck en Gwendolyn Sommereyns een jonge Vlaamse vrouwelijke componistedie leuk en goed schrijft. Ook heb ik Giro Giro Canto: rcolta di canticorali per bambini en ragazzi deel 1, 2 en 3 gekocht! Voor hetjongenskoor heb ik alweer genoeg ingeslagen. En dan heb ik nog maar 3stands gehad:),

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share