Europa Cantat 13: studytours

Iedere dag ging de "conductorsgroup" bepaalde ateliers bekijken. We hebben het atelier bezocht van  Wait Whitman, een gospel dirigenmt die met een groep jongeren werkt. Hij heeft een hele enthoisiastem manier van repeteren en de jongelui vermaken zich kostelijk!

Na deze repetitie kwamen alle dirigenten bij elkaar en was ergelegenheid om Wait vragen te stellen of een discussie aan te gaan. De eerste dag was dit nog een beetje onwennig allemaal.  De study tours staan onder leiding vanTimothy Brown en Boudewijn Jansen. Het is erg leuk om de anderedirigenten te ontmoeten. Zo kwam ik Katrin tegen die ik ook al in Heezehad ontmoet bij een studiedag van Silvère van Lieshout, ook zag ikBertie en Herman die ik ken van het Symposium van Vocaal TalentNederland in Haarlem. Zij zijn allen dirigenten van kinder- enjeugdkoren. Veder nog een paar mensen die ik ook van deze gelegenhedenken en onze conclusie was dat je op manifestaties als deze toch steedsdezelfde dirigenten tegenkomt. Mensen die het leuk vinden een kijkjebuiten hun eigen keuken te nemen en die inspiratie op willen doen vananderen.Ik kwam zelfs Carlijn tegen waarmee ik samen heb gestudeerd en die iktoch zeker 20 jaar niet heb gezien. Zij studeerde destijds piano aanhet conservatorium en heeft mij destijds begeleid bij mijn zangexamen."Dikkertje Dap en De spin Sebastiaan hebben we gedaan. Met heel veelplezier en ik ken de liederen nog steeds helemaal uit mijn hoofd.Het openingsconcert van vanavond was geweldig maar daar gaat Mart overschrijven. Na het concert heb ik me toch laten verleiden tot eenbiertje op het Domplein door The Enschede Connection. Daarover latermeer.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share