Europa Cantat 17: Drie top jeugdkoren

Drie top jeugdkoren zongen in de Janskerk. Het Schweizer Jugendchor,  Estonian Mixed Youth Choir en  Hamrahlid Choir uit Ijsland. Een fantastisch concert op een heel hoog niveau.

Ikwas met name onder de indruk van het koor uit Zwitserland. Zij brachteneen aantal zulke originele composities ten gehore. Als ik me nietvergis waren dat stukken van Ivo Antognini. Er zaten hele mooieeffecten in qua bodypercussion en andere klanken vermengd metstemgeluid. Prachtig!

Het koor uit Estland had ik al een keergehoord maar het kan natuurlijk nooit kwaad zo’ n mooi koor nog eenkeer te horen. Pärt Uusberg (remember that name) dirigeerde opnieuwzijn eigen Miserere en had weer heel erg veel succes. Ik moet maar eenskijken of ik de bladmuziek daarvan kan bemachtigen. Het kan wel eenseen heel populair stuk worden.

Het Hamrahlid Choir had ik inverleden jaar in Kopenhagen al twee keer gehoord. Dus ook het liedwaarbij ze door de zaal lopen en precies op tijd weer op het podiumzijn, indrukwekkend hoor! Sowieso knap hoe zo’n koor met de akoestiekomgaat. Want ook bij het opkomen en afgaan zongen ze een lied waarbijze in processie lopen. Ze zingen dan spat gelijk en daarvoor moet je jeheel erg goed kunnen focussen op je taak als zanger en op elkaar

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share