Europa Cantat 21: Laatste dag

Algelopen zaterdag was het alweer de laatste dag van  Europa Cantat Utrecht! Wat zijn de laatste drie dagen snel gegaan. Ik weet niet eens meer waar ik allemaal naar toe ben geweest en wat ik heb gehoord. Ik heb wat concerten gehoord en ik was op een workshop van DaphneWassink en Marnix Iseboudt die uit de doeken deden hoe je een  MusicalCrossover Project kunt opzetten. Ik heb heerlijk gezongen tijdens een repertoire sessie van Intrada, ik heb heerlijk gelunchd en toen ben ik naar de Janskerk gegaan om Le Roi David From Honneger te horen. Ik heb bij mijn favoriete Chinees Het Paradijs gegeten met Bertie en daarna ging het in vliegende vaart door naar de Jaarbeurs: open singing en de slotceremoni. Het volgende Europa Cantat festival is in Turijn. Be there!

Vreemd genoeg doet de hoeveelheid slaap er niet zoveel meer toe, deadrenaline zorgt ervoor dat je niets wilt missen. Tenminste, ik hadmijn wekker gezet op een bepaalde tijd maar ik was erg ruim voor detijd al wakker. Sterker nog, ik was al bij een koffie tentje om teontbijten toen mijn wekker af ging. Ik ga niet in mijn eentje voor19.50 euro in het hotel ontbijten als je om de hoek een heerlijke kopkoffie en een croissant voor samen 4.25 kunt kopen… Het was echtiedere ochtend lekkere koffie hoor!

Vamorgen ging ik eerst naar de workshop van Daphne en Marnix. Zijhebben en heel leuk Cross over Project gehad tussen Hip Hop en koor.Werkelijk een heel goed concept! Het eerste project ging van Hip Hopnaar Koor d.w.z. maak een compositie bij een Hip Hop stuk. Daarna vanKoor naar Hip Hop en daarbij hedden ze een stuk van Phillip Glassgenomen om met een Hip Hopper samen te werken. Het resultaat moet jezien en horen. Het is werkelijk vernieuwend!

Daarna heb ik even lekkler gezongen in een zogenaamde readingsession. Gewoon lekker wat muziek doorzingen, in dit geval van deuitgeverij Intrada.

Toen hopla na de lunch weer naar een echt concert en wel van hetatelier Honegger’s Le Roi David. Misschien was dit wel het concert datde meeste kwaliteit had van alle afsluitende ateliers die ik gehoordheb. Prachtig koor, goed orkest, een hele goede verteller, mooiesolisten en vooral eeen heel goed orkest, het NiedersachischeJugendsinfonieorchester onder leiding van Laurant Gendre.

Het was een prachtig feest der herkenning. Ik heb het stuk gezongentoen ik zelf een jaar of twintig was tijdens mijn studentenconcervatorium tijd en ik weet nog dat ik het destijds geweldig vond omin te studeren en uit te voeren. Ook het koor van vanmiddag had erzichtbaar plezier in, dat was te zien en te horen. Er valt nog zoveelmoois over dit concert te vertellen maar meteen daarna had ik alweereen afspraak op het terras met een paar dirigenten.

Daphne

Daphne en Jan, druk met evalueren

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share