Europa Cantat 5: de dirigentenwandeling

Iedere dag komt de groep dirigenten bij elkaar om een soort studie wandeling te maken. Gisteren zijn we naar het atelier van Walt Whitman geweest die met een groep jongelui werkt aan gospel. Hij heeft een zeer aantstekelijke manier van muziek maken. De jongelui hebben het grootste plezier en ik ben erg benieuwd naar het resultaat op het concert van komende vrijdag.

Na deze repetitie kwamen alle dirigenten bij elkaar en was ergelegenheid om Walt vragen te stellen of een discussie aan te gaan. Hetwas de eerste dag dus nog een beetje onwennig allemaal. na morgen gaatook dit onderdeel vast beter lopen en gaat het vast een heleinteressante week worden. De study tours staan onder leiding vanTimothy Brown en Boudewijn Jansen. Het is erg leuk om de anderedirigenten te ontmoeten. Zo kwam ik Katrin tegen die ik ook al in Heezehad ontmoet bij een studiedag van Silvère van Lieshout, ook zag ikBertie en Herman die ik ken van het Symposium van Vocaal TalentNederland in Haarlem. Zij zijn allen dirigenten van kinder- enjeugdkoren. Veder nog een paar mensen die ik ook van deze gelegenhedenken en onze conclusie was dat je op manifestaties als deze toch steedsdezelfde dirigenten tegenkomt. Mensen die het leuk vinden een kijkjebuiten hun eigen keuken te nemen en die inspiratie op willen doen vananderen.Ik kwam zelfs Carlijn tegen waarmee ik samen heb gestudeerd en die iktoch zeker 20 jaar niet heb gezien. Zij studeerde destijds piano aanhet conservatorium en heeft mij destijds begeleid bij mijn zangexamen."Dikkertje Dap en De spin Sebastiaan hebben we gedaan. Met heel veelplezier en ik ken de liederen nog steeds helemaal uit mijn hoofd.Het openingsconcert van vanavond was geweldig en daar heeft Mart over geschreven op het Europa Cantat weblog.  Na het concert gisteren heb ik me toch laten verleiden tot eenbiertje op het Domplein door The Enschede Connection. Daarover latermeer.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share