Europa Cantat 6: zingen, praten, eten, drinken

Vanmorgen was ik een beetje laat en net toen ik weg wou kwam er toch een enorme onweersbui aan! Het regende dat het goot en ik moest echt een half uur wachten voordat ik weg kon gaan. Dus miste ik de workshop van  Zimfira Poloz! Ik baalde daar vreselijk van want afgelo0pen jaar in Kopenhagen kon ik ook al niet naar haar workshop toe. Misschien dat ik morgen meer geluk heb. Maar ik heb veel gedaan vandaag en weer veel dirigenten ontmoet en we hebben het erg gezellig gehad met zingen, praten, eten en drinken.

Vanaf vandaag hebben de dirigenten namelijk een eigen’club’. Dat wil zeggen een ruimte in het Akademie Gebouw waar koffie enthee klaar staat en waarinformatie ligt over de studytours en de workshops. Er wordt alschoorvoetend gebruik van gemaakt en zo zat ik ineens te praten met eenJurriaan die heel erg veel koren dirigeert. Ik denk altijd dat ik veeldoe maar wat ik van andere dirigenten soms hoor… daarna was hetgezellig tekletsen met de dirigenten Ceciel en Herman waarmee ik ook nog naar deOpen Singinggegaan. Daar kwamen we dirigent Willem tegen en toen hadden we ineenseenkwartetje! Het was best moeilijk om tegen de wind in zingen!

Erg leuk en informatief was ook de Reading Session overVlaamse koormuziek van Kurt Bikkembergs. Sowieso  wou ik de man zelfgraag een keer ontmoeten. Hij schrijft zulke prachtige muziek! Hij lietons ook kennis maken met onbekendere Vlaamse componisten als EmielWambach (1854-1924) en Staf Nees (1901-1965), inderdaad -de vader van-. Ook maakten we kennis met muziek van Gwendolyn Sommereyns, een jongeVlaamse vrouwlijke componiste die werkelijk prachtige dingen maakt.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share