Europa Cantat 8: dansen in de Jaarbeurs

Gisteravond was ik in de Jaarbeurs om het concert bij te wonen van het Jugendchor Zurich en de Ale Möller and his World Music Band. Het was een uitermate plezierige avond waar de jongelui (en ik ook) erg veel plezier hadden en aan het eind van het concert zelfs op het podium dansten!

Hetjeugdkoor uit Zurich bestond uit een stuk of 15 perfect zingendemeiden. Het was een mooie performance die overigens zeer goed wasuitversterkt waardoor ook zo’n kleine groep er goed tot zijn recht komt in die immens grote ruimte.

Daarna speelde  Ale Möller met met zijn band. Wereldmuziekinderdaad! Met een contrabassist uit Canada, een zangeres uitGriekenland, een zanger uit Senegal enz. Ze speelden zeer aanstekelijkemuziek. Aan de zijkant naast het podium werd eerst een beetjeschoorvoetend gedanst maar al snel renden alle kinderen vanaf detribunes naar beneden en gingen helemaal uit hun dak. Daarna volgdenook een handje vol dertig en veertigers en de rest van het publiekvermaakte zich door te luisteren en te kijken. De dansers bleven eenhele tijd nog bescheiden aan de zijkanten dansen om de rest van hetpubliek het zicht op de band niet te ontnemen. Maar er waren steedsmeer kinderen die het aandurfden om van de ene kant naar de andere kantte dansen. De zanger uit Senegal maakte helemaal aan het eind van hetconcert het feest compleet door van het podium af te springen en voorte gaan in een dans met hele uigtzinnige bewegingen vóór het podiumlangs in een soort polonaise maar dan een swingende, zonder hoempa. Totgrote schrik van alle technici nam hij alle kinderen mee het podium op en toen ging het daker af!

Meer informatie over Europa Cantat klik: hier

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share