Familieatelier

Iedere zaterdagochtend van 11.00 uur tot 12.30 uur is er mini-atelier inConcordia Kunst & Cultuur aan de Langestraat 56 te Enschede. Er worden workshops gegeven voor kinderen vanaf 4 jaar die van tekenen, knutselen en toneelspelen houden, maar die nog te jong zijn om aan een cursus mee te doen. De workshops worden gegeven door beeldend kunstenares Jorien Schulten uit Enschede. Ik het kader van de Week van het Gezin was er vandaag van 13.30-15.00 uur een Familieatelier georganiseerd. In plaats van in de stad te gaan koffiedrinken konden vaders en moeder mee knutselen zodat het een echte gezinsactivitiet werd!  Omdat Jorien en ik graag een keer iets samen wilden doen was dit een erg leuke gelegenheid. In plaats van meteen te knutselen werd er eerst gezongen. En wat is nu het allesgezelligste om samen te doen? Juist, eten en daar zijn genoeg liedjes over gemaakt.

Jorien had grote vellen papier waarop eerst de kinderen hun lievelingseten op mochten knutselen en daarna pas de ouders of opa en oma’s (want die waren er ook!). Tenslotte moesten ze het samen afmaken en dat werd een mooi geheel! Aan de resultaten kun je zien dat het echt allemaal verschillende gezinnen waren.

Familieatelierconc08

Aan het eind mochten de families nog een snelle hap maken door één bord eten vol knutselen. Dat ging ze ook erg goed af. Tot slot hebben ze met mijn nog zingend wat eten aan elkaar doorgegeven en nog een lied gezongen. Het was een leuk experiment en voor herhaling vatbaar.

Morgen zondag 14 september om 16.00 uur wordt overigens de kunstwinkel ‘eerst!’ aan de Lipperkerkstraat 87 heropend. In deze winkel van Susan Pinkster en Jorien Schulten kunnen jonge kunstenaars hun werk verkopen. In het naastgelegen ‘Filter’ is vanafzondag werk te zien van Henrike Grijsen (fotografie) en Ronald Meuleman(monumentaal).

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share