Februari Muziekmaand

Morgen zondag 1 februari zal het personeelskoor van de Universiteit Twente  om 15.30 uur een optreden verzorgen in de Grote Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het optreden is in het kader van de Enschedese Korendag die verzorgd wordt door de organisatie Februari Muziekmaand.

Haydn_2In het kader van het 200 jarig sterfjaar van Josef Haydn 1732-1809 zullen de Kringzingers  een aantal liederen uit de bundel Gesänge mit Klavierbegleitung ten gehore brengen. Op maandag 8 juni en zondag 14 juni zal dit koor  een heel concert aan Haydn wijden en dan met name aan zijn connecties met Engeland. Tijdenszijn verblijf in Engeland (1790-1792) maakte Haydn namelijk kennis metde glees, catches en rounds: vrolijke liederen en canons ophumoristische en vaak ondeugende teksten. Dit moet de bron vaninspiratie geweest om zijn Gesänge mit Klavierbegleitung (1796-1801) teschrijven. Hij was 69 jaar had net Die Jahreszeiten af en was op zoeknaar wat ontspanning. In de liederen worden echtelijke spanningen,wijn, en romantiek op een lichte toon bezongen. Haydn zelf hield ergvan deze liederen: Die Gesänge seien bloss con amore in glücklichenStunden, ohne Bestellung componiert.

Ook zullen de Kringzingers het speciaal voor deze korendag gecomponeerde lied Nu op dronk van Erwin Strikker uitvoeren. De pianobegeleiding is in handen van Gerard van Kempen.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share