Grafschafter Chortage 2009

Ben een paar uurtjes terug van de Grafschafter Chortage en zit enorm na te genieten. Wat was het weer een leuk en inspirerend weekend. Met 75 Duits/Nederlandse kinderen twee dagen repeteren, 16 nieuwe (!) liederen instuderen en dan op zondagmiddag een spetterend concert geven in de bomvolle kapel van Kloster Frenswegen (Dld).

Frenswegen_2009_tutti_2

Met een onvermoeibaar enthousiasme gingen ze er vrijdagmiddag tegenaan, de kinderen uit Oldenzaal, Enschede, Denekamp, Uelsen en Nordhorn en omgeving. De school was nog maar net afgelopen en ze stonden te popelen om naar Frenswegen te gaan. Daar snel het bed opmaken en om 16.30 begon de eerste repetitie al. Na het avondeten was er weer een repetitie en daarna was het voor ons dirigenten al duidelijk: het gaat weer lukken dit jaar! Na een korte nacht voor zowel de kinderen als ons werd er de hele zaterdag gerepeteerd. ‘s Avonds was er een super gezellige bonte avond en daarna werd al snel het bed opgezocht… alhoewel ik hoorde toch nog wel het een en ander in de kleine uurtjes …  Ach nee, dat waren de dirigenten die ook de grootste lol hadden dit weekend.

Vanmiddag hebben de kinderen een supergoed concert gegeven. Er waren liederen te horen van John Rutter, Benjamin Britten, Simon & Garfunkel, Beach Boys and so on! Bijna alles uit het hoofd gezongen, vaak ook nog meerstemmig, hier en daar een danspasje, heel veel lachende gezichten en tijdens het lied "Lucky I’ m in love"  zag ik overduidelijke fonkelend oogcontact tussen een paar jongens en meisjes!

Frenswegen_09_kwartet
Ik wil Armanda ten Brink, Olga Kisseleva en Norma Edens bedanken voor de zeer inspirerende samenwerking!

(Met dank aan Gerald Geerink foto 1)

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share