Jack!

Jack! is gewoon een eerlijke whisky; een vriend voor het leven! In deze collagevoorstelling staande zin van het leven, dood en blijdschap centraal. Personages balanceren op derand van de zelfkant van de maatschappij; zij krijgen wat ze niet willen. Hetpubliek krijgt wat het wel wil, namelijk herkenning, ontroering, blijdschap enzinnenprikkelende beelden.

Posterjack

Jack! is het resultaat van de cursus theater maken van Concordia kunst & cultuur Enschede. Onder leiding van regiseur Anita Derks van der Ven is een groep cursisten een dynamisch proces aangegaan om een theaterstuk te maken van de tekst DOOD van Oscar van Woensel. De tekst diende als basis om een aantal lossen scènes aan elkaar te verbinden bestaande uit dialogen van o.a. Arnon Grunberg, paul Haenen en Ronald Giphart. Het geheel levert een bizar stuk op met veel humor maar ook ontroerende treffende scènes en tragikomische taferelen.

In mijn rol als stemcoach heb ik verschillende ideeën aangedragen om de tekst meer tot uitdrukking te brengen. Hierbij kun je denken aan de verbetering van de uitspraak en intonatie maar ook aan de meer creatieve manier van tekstuitbeelding. Dit varieert van het in canon opzeggen van de tekst tot aan het maken van een liedje aan de hand van de bestaande tekst.

Ook ben ik verantwoordelijk voor de muziek en geluid in de scènes. Hiervoor heb ik de hulp ingeroepen van Jesse Bussmann. Hij kan van 1 minuut vogelgeluiden 10 minuten maken, geluiden van spelende kinderen vermengen met het liedje Mad World, hij heeft de begeleiding uitgewerkt van het lied Hey Jack, muziek gecomponeerd bij een tragikomische scène, allerlei dingen van het net geplukt die ik niet kon vinden, dit achter elkaar op een CD gezet en tot slot van alles bij elkaar in een hele leuke Ouverture Jack! gemaakt die voorafgaand aan de voorstelling ten gehore zal worden  gebracht. als het publiek binnen komt. Zorg er dus voor dat je 10 minuten voor aanvang van de voorstelling er bent!!

Zaterdag 18 april 20.30 uur, Zondag 19 april 15.00 uur Theater Concordia Oude Markt 15 Enschede

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share