Ilse de Lange

Ilse2_1Vandaag naar de Alumni  dag van de Universiteit Twente geweest.

De borrel was aardig, het eten was redelijk, en daarna was het wachten op een optreden van Ilse de Lange.

Ik had haar nog nooit live horen zingen. Op TV komt ze over als een erg leuk mens,  een Tukkerse met wat betreft muziek verstand van zaken.

Het is bijna niet te geloven wat voor verschil het maakt met hoe ze over komt als ze praat en als ze zingt. Ik was aan de grond genageld toen ze begon te zingen, werkelijk fantastisch! "Leuk dat jullie hier allemaal zijn" zei ze gortdroog, met een licht Twents accent " Ik wist niet dat jullie hier ook allemaal gestudeerd hadden". Daarna zong ze een giga rock nummer, met scheurende gitaren, een dijk van een stem in alle regionen, hoog, laag, gevoelig, rauw… een super professionele band,  loeihard maar natuurlijk goed uitgeregeld. Ik voelde mijn broekspijpen trillen tegen mijn benen. Niet alle muziek vond ik  geweldig, smaken verschillen, maar er zat prachtige dingen tussen. Naast rock, ook  verstilde liedjes die ze heel gevoelig wist te zingen. Een vakvrouw.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share