Jesse Boere in landelijke finale “Op weg naar het Nieuwjaarsconcert”!

1165741207656_jesse2

Ook dit jaar was het Jong Nederlands Blazers Ensemble weer op zoek naar jonge componisten. JongNBE organiseert onder andere Op weg naar het Nieuwjaarsconcert, een landelijke compositiewedstrijd voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar. Via regionale voorrondes worden jongeren gevraagd composities te schrijven. Het thema is Het Paradijs. Ook in de Regio Oost werden 15 composities uitgekozen. Wouter Lenting en Jesse Boere van het Stadsjongenskoor Oldenzaal behoorden tot de gelukkigen. Hartstikke goed natuurlijk! Zij mochten op donderdag 2 november hun werk in de Arkezaal te gehore brengen. Helaas kon ik daar niet bij zijn. Van deze 15 werden er 6 uitgekozen en Jesse Boere was daar bij. Hij zat dus samen met 5 andere kanjers in de regiofinale.

De regiofinale was afgelopen zaterdag 10 december in de Grote Kerk te Enschede in de vorm van een spetterend familieconcert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). De finalisten hadden onder begeleiding van ervaren arrangeurs via een aantal workshops hun stuk speelklaar gemaakt voor het NBE. Tussen deze finalestukken door speelde het NBE stukken van Ucellini, Piazola, Bach, Golijov, Monteverdi, Page, Plant, Fondse, Forqueray en Martland, om maar eens even de verscheidenheid van componisten aan te geven. Het NBE is een fantastisch ensemble. Als je ze een keer ergens tegenkomt moet je er beslist naar toe gaan!

De finalisten speelden allemaal op een zeer hoog niveau. Lennard Temmink, 17 jaar,  mocht het spits afbijten met een zeer swingende compositie voor Hammond orgel. Waar hoor je dat instrument tegenwoordig nog. Prachtig hoor! De 13 jarige Marijn Ouwehand had een prachtig liedje gemaakt maar ik kon heb vanaf de plek waar ik zat niet goed horen. Niek Jacobs is een echt talent maar dan ook al meteen een van de oudsten met zijn 18 jaar. Hij genoot ook zichtbaar van zijn eigen show. Zijn arrangement was ook erg goed. Martine Veldhuizen was met haar 10 jaar de jongste finaliste. Ze had een mooi stuk geschreven en speelde daarbij zelf erg goed saxofoon. Daarna was het de beurt aan onze Jesse Boere.  Zelf had ik het gevoel dat er echt iets in de zaal gebeurde terwijl hij zong, maar aangezien het min of meer mijn "pupil" is was ik er dan ook zeer bij betrokken. Ik kan niet anders zeggen dan dat hij een erg mooi lied heeft geschreven. Zijn uitvoering was formidabel en het arrangement precies op maat. Jesse is 16 jaar heeft de kracht om vanuit zijn gevoel te musiceren. Dit is een echte meerwaarde, hij neemt het publiek mee in zijn lied.  Ik vond dat hij een opvallend lang applaus kreeg. Tot slot was het de beurt aan  Oldenzaalse Daniël von Piekartz. Onthou die naam. Ook 16 jaar en een briljant pianist! Hij heeft nu de finale niet gehaald, maar het is een supertalent. Binnenkort gaat hij ook mee doen aan het Prinses Christina Jazz Concours. Veel succes Daniël!

Jesse Boere behoort dus samen met Marijn Ouwehand en Niek Jacobs tot de winnaars. Helemaal te gek hoor! Aankomende zondag 17 december is de grote dag. Dan mag Jesse zijn compositie in Muziekcentrum Vredenburg ten gehoren brengen. Helaas kan ik er niet bij zijn, ik geeft dan ook zelf een concert, Op die dag worden wéér 4 finalisten uitgekozen maar die mogen dan ook samen met het NBE op het nieuwjaarsconcert van 1 januari mogen spelen. Live op TV!!!!!!!!!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share