Kinder- en jeugdkoorfestival Breda

Afgelopen weekend zaterdag 17 maart was het eindelijk zover: het eerste kinder- en jeugdkoorfestival georganiseerd door de KCZB en de KBZON. Dit festival was tevens de eerste voorronde Junior van het Nederlands Koor Festival. Heel wat koren hadden de stoute schoenen aangetrokken om zich te laten beoordelen door een kundige jury bestaande uit John Damsma, Irene Verburg en Silvère van Lieshout.

Petje af voor alle dirigenten die het aan durven zich kritisch te laten beoordelen. Vaak krijg je op dit soort festivals aanwijzingen waar je jaren mee vooruit kunt. Maar je moet er wel open voor willen en durven staan. De dirigenten van Sparkling, Immanuël, Grenszangertjes, Groenewoud, Oase, Viva la Musica, Senta en Snowe lieten zich van hun beste kant horen en ik heb daar grote waardering voor.

Kinderkoor Groenewoud  onder leiding van Rita Scheffers had genoeg punten voor een wildcard om eventueel deel te nemen aan de grote finale van 15 t/m 17 juni in Haarlem. Jeugdkoor Senta onder leiding van Silvia van der Vinne won de stimuleringsprijs van de KCZB en de KBZON. Allebeide prijzen wel verdiend!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share