Tiels Mannenkoor

Toen ik in december 2011 via de hoofdredacteur van Zing Magazine te horen kreeg dat het KNZV te springen zat om goed gekwalificeerde koordirigenten die voor een mannenkoor willen staan, vond ik het tijd de voorzitter even te bellen.

Ik was namelijk al een tijd op zoek naar een nieuw koor, het liefst een mannenkoor maar zag in mijn omgeving weinig vacatures. Via het telefoontje aan het KNZV kwam ik te weten dat het Tiels Mannenkoor dringend op zoek was naar een andere dirigent.

Nu is Tiel voor mij niet echt naast de deur dus als interim dirigent wou ik dit koor wel een paar weken uit de brand helpen. Maar tijdens deze interimperiode kwam ik er achter dat het bij het Tiels Mannenkoor heel erg leuk werken is. De mannen zingen goed, zijn leergierig en de repetities verlopen uiterst prettig. Tijdens het concert van zaterdag 3 maart lieten de mannen ook merken dat ze vertrouwen hadden in mij als dirigent en zongen de sterren van de hemel.  Muzikaal was het een feest om met ze op te treden en ik kreeg veel leuke feed back uit het publiek, van de aanwezige collegae en niet te vergeten de koorleden zelf. Ik voelde me daar dermate goed bij dat ik besloot ik toch serieus mee te gaan doen in de sollicitatieprocedure.

Het was toch nog even spannend maar afgelopen week kreeg ik het verlossende telefoontje. Het Tiels Mannenkoor wil graag met mij in zee en afgelopen donderdagavond werd ik tijdens de repetitie met bloemen onthaald. Een zeer warm welkom bij een bijzonder koor. Het is even rijden maar dan heb je ook wat!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share