Kurt Thomas Cursus 2011

Vandaag gaf ik een lezing voor de cursisten Kurt Thomas Cursus (KTC) voor koordirectie in het Utrechts Conservatorium. De KTC staat negen dagen lang van ‘s morgens vroeg tot laat in de avond volledig in het teken van zingen en dirigeren. Deze intensieve zomertraining staat open voor amateur- en (semi-)professionele koordirigenten, als deelnemer of als hospitant. Iedereen kan deelnemen op zijn eigen niveau.

De lezingen die gehouden worden staan open voor iedereen en worden doorgaans zeer goed bezocht. Mijn lezing ging over OP WEG NAAR 2015 Stadsjongenskoor Oldenzaal, 100 jaar zingen zonder meisjes. Ik heb verteld over mijn eigen leerschool die ik als dirigent bij het Stasdjongenskoor heb moeten ondergaan sinds 1998, welke keuze ik heb moeten maken en waar ik naar toe aan het werken ben om om het 100 jarig bestaan van het Stadsjongenskoor in 2015 tot een succes te maken.

Ik moet zeggen, het was erg goed om mijn eigen leerschool en plannen weer eens onder de loep te nemen. De cursisten waren positief over de lezing en stelden na afloop leuke vragen. Ik kan dus tevreden zijn!

STADSJONGENSKOOR_2011_

Stadsjongenkoor zomer 2011

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share