Matthäus Passion op 25 maart in Oldenzaal

OLDENZAAL – De jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach zal op maandag 25 maart  2013 in de Plechelmus Basiliek in Oldenzaal worden uitgevoerd.

Dirigent Klaas Stok beschikt voor de uitvoeringen over de koren Consensus Vocalis en het Stadsjongenskoor Oldenzaal. Daarnaast beschikt hij over het  orkest Holland Baroque Society. De volgende solisten komen naar Twente.

  • Drew Santini, Christus
  • Clemens Löschmann, Evangelist
  • Nele Gramss, sopraan
  • Jan Kullmann, countertenor
  • Jasper Schweppe, bas
  • Christian Dietz, tenor

Het Stadsjongenskoor, dat onder leiding van Mariette Effing staat, zingt vanaf de koorzolder achter in de Basiliek, wat een zeer bijzonder effect heeft op het geheel.

De hechte groep musici van Holland Baroque Society kreeg de historische uitvoeringspraktijk met de paplepel ingegoten. Vanuit deze thuishaven, de klankwereld van barokmuziek, slaan ze bruggen tussen de zeventiende en achttiende eeuw en het hier en nu. Dit resulteert in afwisselende concerten waarin ze keer op keer nieuwe facetten van (barok-)muziek ontdekken. Zo wordt het publiek steeds weer getrakteerd op verrassende ontmoetingen en interessante thema’s. Deze innovatieve werkwijze vormt de basis van unieke programmering en blijkt bij publiek en pers goed in de smaak te vallen.

Kaarten voor de uitvoering in Oldenzaal zijn vanaf maandagmiddag  25 februari vanaf 13.00 uur te koop bij de VVV in Oldenzaal, tel. 0541 – 514023.

Uitvoeringen:
Enschede : Muziekcentrum        zaterdag  23 maart 2013, aanvang 19.00 uur
Oldenzaal : Plechelmusbasiliek maandag 25 maart 2013, aanvang 19.00 uur

Voor meer informatie, kijk op onze website www.twentsematthauspassion.nl

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share