Pécs Cantat 11

De deelnemende koren geven ook zelf concerten. Gistermiddag avond naar een concert van vier koren geweest. Als eerste zong het Tapei Hua-Shin Children's Choir uit Taiwan. De kinderen zongen heerlijke ongecompliceerde muziek en hadden bovendien een hele leuke regie. Ze kregen dan ook een daverend applaus.

 

Het vocaal ensemble Amicus Énekegüttes uit Szolnok, Hongarije zong een aantal standaardwerken die in Nederland ook veel op het programma staan zoals Il est bel et bon en Je ne l 'ose dire. Maar deze liederen werden in het Hongaars gezongen en dat is erg raar om te horen.

Het meisjeskoor Pro Musica Kamarakórus uit Dorog Hongarije had een hele mooie manier van opkomen.  Ze kwamen van achter uit de zaal lopend en zingend op en ondertussen gaf de dirigente alle meisjes even een kneepje in de arm. De meisjes zingen alles uit het hoofd en zijn met z'n tienen. Er werd heel erg muzikaal gezongen en ze hadden hier en daar een leuke choreografie bij de liederen.

Dirigent Igor van het Ljublljana Waldorf School Parents en Teachers Choir uit Slovenie heb ik een paar dagen geleden ontmoet en ik hem toen beloofd naar zijn concert te komen, Hij is muziekleraar aan deze Waldorf School (Vrije School) en waarschuwde me dat het een "gewoon koor" was. Maar ik hou juist van "gewone koren"! Het was erg leuk om ook iets anders dan Hongaars te horen. Dit "gewone koor" viert dit jaar haar 10 jarig bestaan en  heeft dezelfde intonatie problemen als  ieder "gewoon koor" in Nederland. Maar er werd mooie muziek gemaakt en men heeft plezier! En wat een verbluffend mooie solist hadden ze! Later ben ik met dit koor even wat wezen drinken. Solist Milan is chemicus en zingt naast zijn werk in vier koren. Dat soort zangers vind je ook overal.

008

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share