Presentatie theaterwerkplaats

Ja, ik weet het. Het is een beetje laat voor een paasei, maar op de foto hier links ziet u er toch echt een. Het was de koning die steeds maar boos was, in april kerst vieren wou en daarom een paasei werd. Dit alles gebeurde tijdens de presentatie van de basiscursus theatermaken voor kinderen. Gedurende deze cursus kregen kinderen zes stemvormingslessen van mij, zes bewegingslessen en twaalf acteerlessen. Het is ontzettend inspirerend om samen met andere kunstdisciplines samen te werken. Je leert steeds weer nieuwe dingen bij en het dwingt mij om op een andere manier naar mijn vak te kijken. Aan het eind van de cursus werk je naar een korte presentatie of openbare les toe, om de ouders en anderen belangstellenden te laten zien wat je hebt geleerd.
Een zelfde cursus wordt ook aan volwassenen aangeboden. Daar werkte ik weer samen met een andere drama en beweginsdocent. Ook erg leuk hoor om weer andere mensen aan het werk te zien. Met de volwassenen werk je weer heel anders en merk je dat ze vooral dat ze naast oefeningen, veel techniek en uitleg willen hebben. Voor de presentatie pasten de verschillende onderdelen wonderwel in elkaar door de verschillende disciplines een hotel te laten plaatsvinden waar zich de meest vreemde dingen voordeden.

De laatste presentatie had ik met de jongerengroep en deze was afgelopen vrijdag. In een eerdere log zei ik al dat het ontzettend leuk was om op zo’n eerste cursusavond al een lied te kunnen zingen met een ostinaatje eronder! Nou, dat hebben we afgelopen vrijdag laten horen. Erg leuk! Jongeren zijn weer heel anders met zo’n cursus bezig. Een aantal wil naar de toneelacademie en gaat ook daadwerkelijk toelating doen. Een van de meiden was zelfs deze week aangenomen op het conservatorium! Drie anderen konden niet bij de presentatie zijn vanwege de examenstunt op school. Weer anderen zitten net op de middelbare school. Best een groot niveau verschil dus. Helaas werd vlak voor de presentatie de dramadocent zodanig ziek dat ze naar huis is gegaan. Hals over kop heb ik haar onderdeel overgenomen en heeft de dansdocente de gasten ontvangen. Dit terwijl degene die dat eigenlijk moest doen zich bezig hield met de ziek dramadocente die heel ongelukkig in een zijkamertje zat te wachten op vervoer. In al die consternatie even geen foto genomen van deze ontzettend leuke presentatie van de jongerengroep.

De zingende lakeien van de koning.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share