Frenswegen II

De Grafschafter Chortage 2006 in Kloster Frenswegen bij Nordhorn waren wederom een groot succes en zeer inspirerend. Op vrijdag 16.00 uur kwamen alle kinderen aan en dat is het altijd een vreselijke drukte. Als alle kinderen en dirigenten hun kamers hebben gevonden en de noodzakelijke dingen hebben uitgepakt beginnen de repetities meteen.

Na het inzingen werd het grote koor in 3 groepen verdeeld die telkens met een andere dirigent aan het werk gaan. Het klooster heeft voldoende grote ruimtes en aangezien we het hele gebouw tot onze beschikking hadden was dat geen enkel probleem. Ze kinderen kregen een flink pak muziek met een hoop leuke nieuwe liederen. Het eten in het klooster is altijd heerlijk en gezellig. Ook na het eten werd er weer volop gerepeteerd. Daarna was het tijd voor ontspanning voor zowel de dirigenten als de kinderen. Er werden spelletjes gespeeld, geknutseld, de kinderen renden als gekken door de grote gangen en ook cupido deed al snel zijn werk.

Ook zaterdag werd er de hele dag intensief aan de liederen gerepeteerd en kregen alle groepen een paar dramalessen. Aan het eind van de dag bleek een aantal liederen er al goed in te zitten en kon het dirigententeam alvast een selectie maken voor het concert van zondag.

Na de laatste repetitie stoof iedereen naar zijn kamer om de sportkleding uit de tassen te trekken om naar het voetbalveld te gaan. Daar werd een ontzettend sportieve en spannende voetbalwedstrijd gespeeld. Een doelpunt van Jedda moet ik toch jullie even onder de aandacht brengen. Dat was een fantastisch afstandsschot en mooi hoog boven in de hoek. Onhoudbaar voor de toch al klein uitgevallen keeper. Ook tussen de repetities door was er voldoende tijd om zich uit te leven en voorbereidingen te treffen voor de onvermijdelijke bonte avond. Tijdens de bonte avond werd er veel gezongen, een aantal toneelstukjes opgevoerd en dansjes. Er werden zelfs twee kerstliederen gezongen. Legendarisch was het solo optreden van Ruud die een ontroerende vertolking bracht van More than words en Lucas die een liedje zong over zijn cavia. Een aantal meiden zong Heal the world en daarmee kregen ze de jongens uit Oldenzaal op de stoelen.
Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijtje werd er zondag weer gerepeteerd en aan het eind van de ochtend was het tijd voor de generale repetitie voor het concert. Het liep allemaal gesmeerd zodat we voldoende tijd hadden om weer lekker te eten en de tas alvast in te pakken.


Het concert was een groot succes. Ditmaal niet buiten want het was toch een beetje te koud en er stond teveel wind. Ook was het niet in het mooie kapelletje omdat daar geen piano staat. In de aula staat wel een prachtige vleugel en daar is voor kinderen een mooie akoestiek. Het was wel een beetje passen en meten maar uiteindelijk paste alle publiek er in. De kinderen hebben goed gezongen en kregen een groot en zeer verdiend applaus!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share