Stadsjongenskoor, 90 jaar jong in oud Oldenzaal.

Afgelopen zaterdag heb ik de laatste repetitie gehad van het projectkoor dat is samengesteld ter gelegeheid van het 90 jarig bestaan van het Stadsjongenskoor Oldenzaal. Dit projectkoor is een koor bestaande uit mannen die allemaal als jongen bij het Stadsjongenskoor hebben gezongen. Speciaal voor het jubileum zijn zij enkele zaterdagen bij elkaar geweest om de liederen in te studeren die op het jubileumconcert ten gehore zullen worden gebracht. Het leuke van dit project is onder andere dat er verschillende generaties mannen mee zullen doen. De oudste en de jongste zanger zijn samen 100 jaar met een leeftijdsverschil van maar liefst 72 jaar! De oudste zanger zingt nog steeds zeer verdienstelijk eerste tenor. De repetities waren stuk voor stuk een feest om te mogen doen. De mannen zijn eigenlijk allemaal blijven zingen in hun leven en zitten vol verhalen van vroeger.

Het jubileum van het Stadsjongenskoor Oldenzaal wordt gevierd op zondag 9 oktober met een bijzonder jubileumconcert op twee verschillende locaties in Oldenzaal. Het concert begint om 15.00 uur in de Plechelmus Basiliek en na een ruime pauze wordt het concert vervolgd in het Stadhuis van Oldenzaal. Het geheel zal ongeveer om 17.00 uur afgelopen zijn.

Tijdens het concert zullen optreden: het Stadsjongenskoor, het Jongemannenkoor, diverse solisten en een speciaal voor het jubileum samengesteld Projectkoor. De koren zullen op de piano begeleidt worden door de vaste pianiste Aartje Disberg en Hans Stege verzorgt de orgel begeleidingen. Naast enkele solisten uit het jongenskoor, het jongemannenkoor en het projectkoor zal ook de zangdocente van de jongens, Ivette van Laar, enkele solo’s ten gehore brengen.

De entreeprijs voor dit concert is voor volwassenen € 10,00 (donateurs € 8,00) en voor kinderen tot 12 jaar € 5,00. Dit is inclusief een consumptie in de pauze. Na het concert is er een reünie van oud-leden.

Voor meer informatie of kaarten voor dit concert, neem contact op via het mailformulier

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share