Stadsjongenskoor in de prijzen

Vorige weekend heb ik met het Stadsjongenskoor Oldenzaal mee gedaan aanhet korenfestival in Neerpelt, België. De jongens hebben daar een tweedeplaats hebben gehaald in de kinderkorenreeks. Ik ben hier heel erg blij mee. Dejongens hebben het uitstekend gedaan. Ben super trots op ze! Het was de eerstekeer dat het Stadsjongenskoor aan zoiets mee deed dus het was voor zowel de jongens, debegeleiding als voor mij als dirigent een nieuwe ervaring. Ik ben erg blij om te weten dat het Stadsjongenskoor zich kan meten aan andere koren in zo’n festival. We zijn een mooiemiddenmoter met veel mogelijkheden om te groeien. Dat was ook de mening van deinternationale jury. “Een zeer sympathiek koor met veel potentiële groei”.  

Het grootste compliment ging over de goede intonatie van hetverplichte werk Janneke Maan. Erg leuk want daar heb ik keihard aan gewerkt metde jongens. Componist Erika Budai zat zelf in de jury. Ik heb haar gezegd datmijn jongens het stuk echt hebben moeten veroveren en dat ze daarmee een enormemuzikale stap hebben gemaakt, pure winst!

Wat ook erg leuk is de discussie nu bij de jongensonderling. Ze vragen zich dus nu zelf af wat ze allemaal moeten doen om eeneerste prijs te halen. "We moeten meer liedjes zoals Janneke Maan zingen,dan gaan we meer vooruit" hoorde ik een van de jongens zeggen. Dit is eenontwikkeling waar ik echt op gehoopt had!  

Het festival zelf is nogal ouderwets en bruist niet van deactiviteiten voor de kinderen. Maar het is heel gedegen opgezet en de koren dieer komen zijn van een zeer hoog niveau. De jury bestaat uit de top van de”kinderkoordirigentenwereld”. Iedere dag sluit af met een soort optocht doorhet dorp met veel vlaggen, gejuich, gezang gevolgd door een spetterende“prijsuitreiking”in een grote sporthal met veel live muziek, lawaai en gedoe.Voor de kinderen een fantastische ervaring.

Neerpelt WS

Het Stadsjongenskoor tijdens een workshop samen met een koor uit Tsjechië en Litouwen

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share