Stadsjongenskoor op kamp

Net als allerlei andere verenigingen moet natuurlijk ook een jongenskoor ieder jaar op kamp.  De jongens kijken hier al wekenlang naar uit en maken allerlei wilde plannen om de nachtrust maar zoveel mogelijk te verstoren. Net als voorgaande jaren gingen we naar de Molenberg in Reutum. Een prachtige omgeving waar de jongens naar hartelust kunnen spelen en waar het jongemannenkoor hun kampement kan opslaan naast het voetbalveld. Het dag en avondprogramma wordt altijd georganiseerd door het Jongemannenkoor en dat doen ze erg leuk. Helaas kon ik er zelf de eerste avond niet bij zijn maar ik heb gehoord dat ze op vrijdagavond weer heel wat leuke spellen haden bedacht voor de jongens. Daarna hebben ze zichzelf, gezeten rond het kampvuur, tegoed gedaan aan "enkele" drankjes en heel veel gebraden kippepoten.  Toen ik zaterdag tegen de middag in Reutum aan kwam zaten ze lekker in het zonnetje bij te komen van een kennelijk heftige nacht. Op een of andere manier ben ik erg blij dat ik daar niet bij ben geweest.
Kamp1
De jongens vermaakten zich ondertussen prima in de speeltuin. Het springkussen is daarbij de grote favoriet natuurlijk. Na de heerlijke lunch werd s’ middags de grote voetbalwedstrijd gespeeld tussen de alten en sopranen. Dit was een zeer spannende partij waarbij eindelijk de sopranen eens een keer weer wonnen!Kamp2 Dat is een paar jaar anders geweest. Gefeliciteerd sopranen! Ik wil de alt Daan uitroepen tot "Man of the Match". Hij heeft de eer van de alten nog proberen te redden met een paar  fantastische schoten op doel en een aantal gewaagde slidings. Hij probeerde voortdurend de bal af te pakken van de veel grotere jongens en gaf zich daarbij helemaal… maar helaas, het mocht niet baten.

Kamp4Ruud had dit jaar zijn gitaar mee genomen en daar werd veel gebruik van gemaakt tijdens de bonte avond. Zo waren er fantastische optredens van Dave en Floris. Ook Rik blijkt een geboren performer en ik zal zijn vertolking van Smoke on the water van Deep Purple niet snel vergeten! Speciaal voor de jongemannen heb ik Love me tender gezongen maar ze waren toch nog steeds te duf om het echt op waarde te schatten. Mijn collega Anna kwam ook nog op bezoek met een speciale act die echt die moeite waard was! Kamp5Na deze spetterende optredens was het tijd voor het nachtspel. Er werd levend stratego gespeeld in een heek donker bos even verderop. Een echt mannenspel waarbij je een vlag moet veroveren en allerlei rangen en standen. Gelukkig had ik twee jongens bij me die het spel wel snapten!

Daarna was het ook voor mij eindelijk heerlijk relaxen bij het kampvuur. De jongemannen waren behoorlijk stil en vielen af en toe in hun stoel in slaap maar gelukkig gingen er toch nog wat stukjes vlees op het rooster. Het was een hele gezellige avond waarbij vreselijk veel gelachen is en veel gegeten. Het werd niet zo laat als de avond daarvoor en dat was maar goed ook want op zondagochtend werd er de traditionele klootschietwedstrijd tussen de tenoren en de bassen gespeeld. Na een zeer goed begin van de bassen werden ze in de tweede helft toch erg overmoedig. Het ene misschot volgde het andere op. Reputaties werden geschonden en ze verloren jammerlijk.

Kamp7De jongens waren ondertussen ook weer hongerig geworden van het springen en het schommelen. De zelf samengestelde hamburgers die tijdens de lunch werden geserveerd vonden dus gretig aftrek! Daarna konden de ouders hun vermoeide alt of sopraan ophalen. Vandaag heb ik ze maar even vrij gegeven om de stem wat te sparen…. alhoewel, er is kermis in de stad.

Meer foto’s van het kamp zijn hier te bekijken (alleen voor leden).

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share