Sweeney Todd

Ik ben Sweeney Todd de kapper.
Wie bij mij komt is dapper…

Na acht maanden hard werken door de kinderen  van de Theaterwerkplaats van Concordia gaat het aanstaande woensdag om 16.00 uur toch echt gebeuren: de première van de kindermusical Sweeney Todd!
Sweeny_tod Het is beslist geen  kinderachtig verhaal. De historische  Sweeny Todd , de  seriemoordenaar, heeft toch zeer waarschijnlijk echt bestaan…

In de kapperszaak van Sweeney Todd gebeuren namelijk hele vreemde dingen.Eén voor één verdwijnen de klanten van de kapper op mysterieuze wijze. We komener al gauw achter dat Sweeney zijn kappersmes wel heel effectief hanteert. Maarwaar blijven de slachtoffers?De buurvrouw van de kapper, mevrouw Lovett, bakt deheerlijkste saucijzenbroodjes van heel Londen…

Er zijn een aantal versies van het verhaal van Sweeney Todd. In het oorspronkelijke verhaal verstopt Tobias geloof ik een nepvinger in een van de saucijsjes om Sweeny te ontmaskeren.  Dit vond Jowin Heemskerk de regisseur toch een beetje te bloederig voor een kindermusical. Wij voeren de bewerking van Carey Blyton voor scholieren uit,  maar daar is dan weer een bewerking van gemaakt voor kinderen.  Aangezien de liederen van Blyton in het Engels waren heeft Egbert van Hattem  de liederen hertaald. Jowin heeft het script kindvriendelijk herschreven en er ook nog een love story in gestopt. Deze liederen worden  live begeleidt op accordeon door Leen Hoogenboom.

Mirthe, Inge, Jinte, Evelien, Verle, Nienke, Yvet, Battice, Koen,Barbara, Katelijne, Zoë, Kaylee, Margot en Marjolein hebben de eer mee te spelen en te zingen in deze bloedstollend spannende thriller.

Woensdag 23mei 16.00 uur
donderdag 31 mei 19.00 uur
entrée € 6.00
CJP/CKV/65+ € 5.00
Concordiapas € 4.50
kinderen tot 12 jaar € 4.50

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share