Theaterwerkplaats Concordia

Deze week weer begonnen met de cursussen stemvorming bij de Theaterwerkplaats vanConcordia, Kunst en Cultuur Enschede. Sinds twee jaar verzorg ik daar de stemlessen voor de basiscursus theater maken voor kinderen. Gedurende een cursus krijgen de kinderen dan zes stemvormingslessen, zes bewegingslessen en twaalf acteerlessen. Een aantal lessen geven we samen en we werken naar een kleine presentatie toe. Het is erg leuk om met Denise en Tessa, de drama- en dansdocente samen te werken. Ik leer er zelf weer nieuwe dingen bij en op een andere manier naar mijn vak kijken.

Dit jaar geef ik voor het eerst ook les aan de volwassenen en de jongeren die een zelfde soort cursus volgen. Eigenlijk had ik drie weken geleden al moeten beginnen maar ik moest mijn lessen tot na de herfstvakantie verschuiven i.v.m. mijn gebroken arm. Afgelopen dinsdag voor het eerst kennis gemaakt met de volwassenen groep. Deze cursus ga ik samen geven met Helinde de bewegingsdocente en Mareen de dramadocente. De les was erg leuk, het is een leergierige enthousiaste groep waar ik zeker wel mee uit de voeten kan. Ze hadden massaal mijn weblog gelezen dus ik zal ze niet verder ophemelen.

Vanavond ook voor het eerst de groep jongeren gehad. Deze groep viel mij op door het hoge niveau van zingen dat ze meteen al lieten horen. Ook de meiden die aangaven niet te kunnen zingen heb ik kunnen geruststellen: ze kunnen het wel degelijk. Het is ontzetten leuk om zo’n eerste avond al een lied te kunnen doen met een ostinaatje eronder! Tweestemmig zingen bij een eerste ontmoeting heb ik nog niet zo vaak meegemaakt. Ik had gewoon te weinig materiaal meegenomen, ze vlogen er doorheen. De volgende keer zet ik ze echt aan het werk! Ik zie uit naar de samenwerking met Anita, de dramadocente en Carla de dansdocente. Carla heb ik tijdens de open dag aan het werk gezien en daar was ik zeer van onder de indruk. Bij haar ga ik ook zeker kijken.

De komende week begin ik ook met de cursus voor kinderen en de zesweekse oriëntaticursus musical zang voor kinderen. Ik ben weer onder de pannen tot kerst!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share