Vakmanschap is meesterschap

Afgelopen woensdag is mijn vader 71 jaar geworden en vandaag had ik een vader-dochter dag in de keuken. Eerst hebben we de boel goed afgeplakt en heeft mijn vader de muren voorgestreken met Flevopol. Dan is het tijd voor een kopje koffie en een gezellig praatje. Daarna kon het grote mixen beginnen. Ik mocht emmers water aanslepen. In een kuip werd de Rotband met veel water tot een smeuïge massa gemaakt.

Met een zeer ervaren en ferme zwaai wordt de Rotband met de troffel op de muur aangebracht.

Daarna wordt de boel grof geëgaliseerd met een zogenaamd Zweeds mes en nog mooier glad gemaakt met een trapezium lat. Dit alles gebeurt heel precies en met veel gevoel.

Natuurlijk verwende ik mijn vader met een lunch met roerei en kon hij een uurtje rusten op de bank. De Rotband kon zo iets “aantrekken”. Daarna werd de boel nog wat mooier afgewerkt door een troffel met een soort spons er op waardoor er wat structuur in het geheel kwam.

Om 15.00 uur had hij de boel klaar en kon hij naar huis om zich op zijn weerhobby te storten. Het zijn namelijk spannende tijden voor meteorologen en weeramateurs. De Russische Beer gromt en laat zijn tanden zien. Zou het Grote Werk gaan beginnen? Klik ook hier!

We zijn zeer tevreden over het resutaat. Het droogt mooi!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share