Verslag van een korte wandeling in de sneeuw

Zojuist tegen beter weten in samen met Egbert een kleine poging gewaagd de trein van Enschede naar Hengelo te nemen. Ivette zou immer voor het eerst de sopraansolo partijen in het Weihnachtsoratorium van Bach zingen in de Stadhuishal van Hengelo. Ivette had zelf nog vanuit de trein gebeld rond 17.00 uur, dus dat zat nog goed! Zelf zag ik het niet zo zitten om te gaan, maar omdat er vanwege de sneeuwval al zoveel van haar familie niet kon komen, had ik al een heel klein beetje besloten dat wanneer er ècht treinen zouden rijden, ik ook mee zou gaan. Het midden op een kruispunt gestrande busje van Connexxion voorspelde echter niet veel goeds. *Op dit moment valt de straatverlichting weer uit* Het was echt ploegen door de sneeuw op weg naar het station. Op de singel stond het verkeer compleet vast. Een automobilist vertelde dat hij om 16.00 uur vanmiddag vertrokken was uit Oldenzaal en op weg was naar huis. Op dat moment was het 18.30 uur en had hij twee en een half uur gedaan over 8 kilometer… Wij waren natuurlijk lopend, dat leek ons sneller gaan dan met de auto. Eenmaal aangekomen in het station stond het daar natuurlijk vol met wachtende mensen. We besloten nog maar een keer te bellen maar het systeem was telkens overbelast. Uit eindelijk kregen we iemand te pakken en die kon ons vertellen dat het concert toch was afgelast. Arme Ivette, zo hard gestudeerd en er zo naar toe geleefd!!! Ook vreselijk voor het koor, het orkest en de dirigent. * Op dit moment is de straatverlichting weer aan en staan een paar mensen weer een auto te duwen buiten die zich heeft vastgereden* Dan maar weer terug naar huis en dat leverde een mooie sneeuwwandeling op. De straatverlichting was inmiddels uitgevallen.
Het leverde dus ook een paar mooie plaatjes op.
Er is bij ons een behoorlijk pak sneeuw gevallen. Dit is goed te zien op de volgende foto. De laatste meting bij ons achter het huis was 17 centimeter. Het zal morgen ook ongetwijfeld een enorme zooi geven. Gelukkig hoef ik een keer nergens heen!
Mijn vader geniet als weerdeskundige nog eens extra van zulk weer. Hij vertelde me net nog even dat er sinds 1968 niet zoveel sneeuw is gevallen. Hij heeft diverse kranten aan de telefoon gehad en de mailtjes met verhalen en foto’s stromen bij hem binnen. Hij had ook al mensen gesproken die de auto langs de kant hadden gezet en te voet van Enschede naar Losser zijn gegaan. Zelf sprak ik ook een man die met de fiets aan de hand van Hengelo naar Enschede was gelopen. Hij had er ongeveer anderhalf uur over gedaan. Het is echter heel gevaarlijk op de weg. We horen voordurend sirenes van de brandweer. Ik heb onderweg zoveel dikke takken op straat zien liggen en wij kunnen vanuit ons huis zien en horen hoe de takken van de eik die achter het rijksmuseum staat afknappen. Ben blij dat ik thuis zit en niet ergens in de auto in een file… Ik neem zo een lekker wijntje, ik kom de avond wel door!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share