Het grote dichten is begonnen!

Als je dirigent bent van een jongenskoor kun je de jongens niet vaak genoeg complimenteren met hun goede prestaties. Dit doe ik dan ook veelvuldig als ik daar een goede aanleiding toe zie, of nog liever als ik hoor dat het goed gaat! Natuurlijk spreek ik ze ook af en toe vermanend toe! Dat jullie niet denken dat ik geen strenge doch rechtvaardige dirigent ben! Ook moeten jullie niet denken dat ik enkel en alleen brave jongens op het koor heb. INTEGENDEEL!!!!

Ze drijven me af en toe tot wanhoop… Zo komen er jongens stelselmatig te laat en zeggen dan dat het aan hun vader ligt. Ook vergeten ze hun map en dat ligt dan weer aan de vergeetachtigheid van hun moeder. Soms zeggen ze dat hun fietshelm is gestolen en dan ligt ie in de bosjes buiten. Ook doen ze het licht soms uit als ik in de kelder de mappen aan het pakken ben! Het is ook een sport snoepjes te eten tijdens de repetitie zonder dat ik het in de gaten heb. Of vliegtuigjes te vouwen van brieven die aan ouders zijn gericht!!!! Zo lang mogelijk kauwgum kauwen tot dat Mariette het ziet, ja ja! “Sorry dat ik te laat ben maar ik moet eerder weg” is ook een goeie… “Mariette, mijn moeder is het repetitie schema kwijt” Grrrrrrr, JIJ bent het kwijt! En kletsen dat kunnen ze: heeeeeeele repetities door! Daarnaast slaan ze elkaar met de map op de kop alsof het hun lieve lust is. Ze pielen net zo lang aan hun naamkaartje totdat ze het ongeveer hebben opgegeten. Een stoel heeft vier poten, totdat je met je gat op de grond ligt…. Op de piano rammen als Mariette even een liedje moet pakken uit de kelder (nee, ze hebben het nog niet door dat ze ook dan het licht uit kunnen doen….) en stiekum naar de grote zaal gaan om daar op de pauken te spelen. Vieze moppen vertellen (het zijn tenslotte mannen)…..

Nee, nee, nee, het is geen pretje zo’n jongenskoor!!!!!!!! Vandaar dat ik ieder jaar de hulp van Sinterklaas in roep om de jongens ter orde te roepen. Zo tussen alle voorbereidingen voor alle kerstconcerten door geeft ik als dirigent van het Stadsjongenskoor Sinterklaas de opdracht over iedere jongen een vermanend woordje te schrijven. Sinterklaas volgt de jongens op de voet…… luister en huiver…… op 1 december. “Gna, gna gna….”.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share