Lustrumconcert Kringzingers


Na de opstelling maken, vleugel goed zetten, intensief inzingen, jurkjes goed, strikjes goed, corsages op, opkomen en afgaan bespreken, keel smeren met koffie, thee of water, zenuwachtig in de zaal kijken of er al publiek zit, konden we opkomen om het eerste blokje te zingen! We hadden het concert in 4 verschillende tijdsperiodes ingedeeld. Deze delen werden aan elkaar gepraat door Nini, die dat zeer vakkundig deed. Het eerste blok “1990 tot 1995 ” bestond uit louter a capella liederen uit de 16e eeuw. Dit heeft deels te maken met de omstandigheden waarin het koor toen functioneerde. We hadden geen beschikking over een piano en omdat sommige liederen niet al te moeilijk zijn stonden ze nu eenmaal op het programma destijds. Wel was het een hele klus om al deze liederen “uit de oude doos” weer opnieuw in te studeren. Het was een feest der herkenning voor oud-leden, en zo was het ook bedoeld.

Ook het tweede blok “1995-2000” stond in dit zelfde teken. Per blok was ook gekozen voor een lied “dat het uitvoeren nooit had gehaald”. Soms had een lied het concert nooit gehaald en besloten we dat ook nu niet uit te voeren. Bij het jaar 2000 werd nog in het kort stil gestaan bij de ramp van Enschede, iets waarbij bijna alle koorleden zeer betrokken waren. Het jaar 2000 was immer ook ons jubileumjaar. We stonden toen vlak voor ons grote concert, en we besloten het af te lassen. Niet in de laatste plaats vanwege de thematiek van het stuk dat we toen op het punt stonden uit te voeren: The history of the flood van David Lord. Een spectakelstuk over de zondvloed dat begint met BANG, BANG, BANG!!!

In het derde blok mocht onze vaste pianist Gerard van Kempen van zich laten horen met een virtuoos stuk van Liszt en Arensky. Het koor zong liederen uit de periode “2000-2005”: liederen van o.a. Mozart, Haydn en de Klerk. Bij dit blokje liederen voelde het huidige zich al wat beter thuis. Na dit blok werd onze CD, voorzien van een feestelijk lintje, aangeboden aan prof. dr. Henk Zijm, huidige Rector Magnificus van de Universiteit Twente èn prof. mr.dr Huib de Jong destijds initiatiefnemer voor de CD namens het toenmalige College van Bestuur

Na de pauze zong het koor samen met de tenor Egbert van Hattem enkele liederen die men ook op de CD kan beluisteren. Hett koor had er zo te horen veel zin in! Tot slot mochten alle aanwezige oud-koorleden meezingen het het Abschiedlied van Johannes Brahms. Dit was geweldig omdat er toch meer dan 15 oud- koorleden aanwezig waren. Het was ontzettend leuk om zo’n groot koor te mogen dirigeren.

Na het concert was er natuurlijk de onvermijdelijke borrel met veel complimenten voor de opzet van de viering van het lustrum, het zingen, de CD en de hele entourage! Het was ontzettend gezellig. De Kringzingers zouden de Kringzingers niet zijn als er nadien nog heerlijk en overdadig werd gegeten. Bij twee koorleden thuis was een Turkse cateraar aangetrokken om een heerlijke tafel eten klaar te maken.
Kijk de heren staan al klaar om aan te vallen!!!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share