15 jaar Kringzingers


Dit jaar viert het personeelskoor De Kringzingers van de Universiteit Twente alweer haar derde lustrum. Ooit begonnen als kleine sub-vereniging van de UT Kring, is het koor nu na 15 jaar een club van formaat geworden. De eerste repetities werden nog in een collegezaal van het ELTN gebouw gehouden, daarna heeft het koor diverse repetitieruimtes versleten. Uiteindelijk heeft het koor haar stek gevonden in de Audiozaal van het Vrijhof Cultuurcentrum op de Campus van de UT. In deze ruimte wordt aanstaande zondag 20 november om 15.00 uur dan ook het lustrumconcert gegeven.

Het Koor brengt een bont en luchtig programma uit vier eeuwen en vele landen: van Engelse drinkliederen en Franse en Italiaanse liefdesliedjes uit de 16e eeuw, via klassiekers als Mozart en Haydn, en romantici als Brahms en Schumann, tot redeloze zangen van Albert de Klerk. Dit programma vormt een kroniek van de afgelopen vijftien jaar. Aan het eind van het concert zal het Abschiedslied van Brahms gezongen worden. Alle aanwezige oud-leden mogen dan meezingen.

Het koor wordt begeleid door pianist Gerard van Kempen en tenor-solist en UT-medewerker Egbert van Hattem zal ook van zich laten horen.
Tijdens het concert wordt aan de Rector Magnificus van de Universiteit Twente, prof.dr. W.H.M.Zijm, een CD uitgereikt. Deze CD met romantische muziek kon het koor dank zij financiële steun van het College van Bestuur van de UT dit jaar realiseren.

In de pauze en na afloop van het concert kan er geklonken worden in het Theatercafé.

Zie ook: hier en hier.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share