Matthäus Passion 5

Bij ieder Matthäus Passion concert kunnen de jongens van het Stadsjongenskoor Oldenzaal een Matthäus Trofee winnen. Dat is een zakje met paaseitjes voor degene waarvan ik, of een van de begeleiders, vind dat hij een speciale aanmoediging nodig heeft of heel goed heeft gezongen. Wanneer alle Matthäus Passionen dan zijn afgelopen, krijgen alle jongens een “onderscheiding”. Dan worden ze opgenomen in de orde van het blauwe ei, het gekke figuurtje of het vrolijke beestje. Ik houd een toespraak en dan krijgen ze en plakfiguurtje voor op hun revers van het colbert. Het is een beetje flauwekul, gewoon voor de lol maar ze vinden het meestal erg leuk en het werkt erg motiverend. Maar dit jaar had aan het begin van onze tournee een speciale verrassing voor de kooroudsten: een zogenaamde Bach Onderscheiding. Bij mijn bezoek aan Leipzig had ik in de Thomas Shop leuke paperclips gezien en er een aantal meegenomen voor de oudste jongens van het koor. Voorafgaand aan het eerste concert in Enschede heb ik ze uitgereikt en de jongens waren er erg trots op!


En wat je geeft krijg je dus terug. Na de klankrepetitie in Deventer op Witte Donderdag deden vier kooroudsten nogal geheimzinnig. Ze moesten ineens mee helpen opruimen en boekjes klaar leggen. Eenmaal aangekomen in de Tearose waar we altijd een boterhammetje eten en inzingen, snapte ik waarom. Ik werd door Sep, Stan, Lars en Robbin naar voren geroepen en in het zonnetje gezet. Ik kreeg een mooie toespraak van Sep. Ze vonden dat ik na jaren van onderscheidingen en prijsjes weggeven ook eens iets verdiende. Ik kreeg een enorme zak met paaseitjes en een chocolade haas. Maas alsof dat niet genoeg was kreeg ik ook nog eens een oorkonde.

Jongens, bedankt! Jullie zijn geweldig.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share