World Symposium on Choral Music (6)

<!– @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>

Gisteren,woensdag, was de “rustdag” van het symposium. Het hele programmavond plaats in Tivoli Gardens. Er waren geen workshops, geenmasterclases en de expo was dicht. Na een paar zeer intensieve dagenkon iedereen uitslapen omdat er geen ochtendprogamma was.

Ikbesloot de de ochtend te gebruiken om wat alternatievewinkelstraatjes op te zoeken want daar was ik nog niet aan toegekomen. Ik heb mijn ogen de kost gegeven in het Strædetwat, volgens mijn boekje over Kopenhagen, hét alternatief voorhet Strøget.Inderdaad, erg leuk! Veel kleine winkeltjes met kunst en antiek,design, leuke eettentjes en kledingwinkels met betaalbare hele uniekespullen. Het meest opvallende vind ik dat veel van deze zaakjesgerunt worden door jonge enthousiaste mensen. Weer wat straatjesverder is het Latiner Kwartier. In mijn boekje staat dat dit deel vanhet centrum homogericht is, goedkoop, een beetje smoezelig, metintieme restaurants, gefaalde boektiekjes en tweedehands winkeltjes.Tsja, daar moet je dus zijn! Ook daar kwam ik tijd te kort.

Terugnaar Tivoli Gardens voor het concert Songbridge project. Vier kinderkoren uitverschillende landen: China, Hongarije, Denemarken en Canada gavensamen een concert. Ieder koor zong een volkslied en een stuk datspeciaal voor het symposium was gecomponeerd. De aandelen van allekoren waren zonder twijfel allemaal heel erg goed maar het koor uitChina was toch wel fenomenaal! Ook zongen alle koren samen muziek uitalle vier landen onder leiding van de dirigent van het land. WederomChina: wat een plezier, je merkte het ook bij de andere kinderen datze het heel graag deden. Tot slot zongen alle vier koren samen en ookde Chinees die naast mij zat moest een traantje weg pinken. Wat eenmooi concert!!!

Naeen heerlijke en goedkope vegetarisch maaltijd in het Rizrazrestaurant was ik om 19.00 uur terug in de Tivoli Concerthall voorhet tweede concert van de dag door het Danisch National Girls Choiren Danisch National Vocal Ensemble. Ik was erg onder de indruk vanhet stuk van Michal Bojesen: Plant a tree voor koor en trompet.Wederom een premiére! Om de dag af te maken ook maar naar het late Vocal Rhythmic concert gegaan. Het publiekging uit zijn dak door de hoogstandjes van de Drie Deense a capellagroepen: Touché, VoxNorth en Vocal Line. Zelf was ik het meestinder de indruk van VoxNorth een groep van 18 veelal studenten van deMusic Academy van Aalborg.

Na een korte wandeling door het park maar naar het hotel gegaan, de achtbaan is toch niks voor mij… alhoewel die hele hoge zweefmolen me super lijkt!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share