Grease

Afgelopen weken heb ik via Concordia een school geholpen hun groep 8 musical verder te perfectioneren. Een hele leuke klus want de kinderen zongen al zo ontzettend goed toen ik in actie kwam dat ik alleen nog maar hoefde te werken aan `alles uit de kast te halen`.  Vanmorgen was het eindelijk zover: de leerlingen van groep 8 van de Lonnekerschool hadden hun try out van de musical Grease in het theater van het Bouwhuis, een instelling voor verstandelijk gehandicapten in Enschede.Grease2

Het was geweldig om te zien wat voor leuke interactie er onstond tijdens de voorstelling tussen de leerlingen en het toch niet allerdaags publiek.  De bewoners begonnen te joelen toen ze in de gaten hadden dat Sandy en Danny verliefd waren en te juichen bij het woord vakantie. Er klonk luid geschreeuw toe als wat meiden een radslag deden en bij het dansen gingen ze echt uit hun dak. 

Met zoveel reacties uit de zaal gingen de kinderen Grease_1alleen maar meer hun best doen!  Het publiek was getuige van een met power gezongen openingslied, het speelse duet Zomerkriebels,  een snerpend Truusje trut en een hartstochtelijk Hopeloos. De jongens gingen uit hun dak bij het lied Vette bliksem en de dans Hand jive was echt heel erg leuk om te zien! Natuurlijk mochten ook de liederen Sandy en Danny niet ontbreken en deze werden net als het duet Kippennvel enthousiast gezongen door de hele groep.  Het slotlied We blijven samen zorgde voor een spetterend einde!!! Ik hoop niet dat ik teveel heb verklapt want de musical wordt volgende week nog 2x uitvoerd. Op dinsdagochtend voor alle leerlingen van de school en ´s avonds natuurlijk voor de ouders!

Jongens en meisjes heel veel succes volgende week en bedankt voor de leuke tijd die ik bij jullie heb gehad!

Grease3

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share