Kerstconcert Stadsjongenskoor Oldenzaal


Vanavond gaf het Stadsjongenskoor Oldenzaal een kerstconcert in een goed gevulde Hofkerk te Oldenzaal. De jongens en jongemannen hebben zich zelf overtroffen! Er waren weer nieuwe liederen te beluisteren die de jongens van het Concertkoor en de jongemannen samen zingen. Dat geeft een hele mooie body aan de klank.

Ook het nieuwste Opleidingskoor 2010-2011 liet van zich horen. Wat een fantastisch nieuwe talenten zingen daar in! En waren aardig wat solo’s te vergeven en dat was erg goed gelukt!

Het Middenkoor zong ook als koor alleen en daar was ik zeer van onder de indruk. Sinds dit jaar repeteert deze leeftijdsgroep apart en dat is goed terug te horen in het concert. Doordat het een kleinere groep is moeten de jongens echt zelf goed zingen: een prima leerschool! In het lied “De nacht leek heel gewoon” waren dan ook diverse loepzuivere solo’s te horen. De groep jongens die solo zanglessen volgt zongen vervolgens een prachtige versie van “Love shine a light”. Ook daar is veel muzikale ontwikkeling terug te horen!

Het Concertkoor heeft nogal wat wisselingen onder gaan het laatste jaar. Veel jongens hadden “de baard in de keel”en moesten óf alt leren zingen óf naar het Jongemannnenkoor. Het was een soort aardverschuiving maar vanavond viel alles weer op z’n plek! Daar ben ik als dirigent erg blij mee…helaas zal na de kerstvakantie weer een grote verschuiving plaatsvinden want “de baard in de keel” is niet tegen te houden. Goed nieuws voor het Jongemannenkoor dat groeit en groeit! Niet alleen qua omvang maar ook qua kwaliteit. Alhoewel er ook wat verbeterpunten zijn aan te wijzen zorgen de jongemannen toch voor mooie muzikale hoogtepunten. Wat een fijn koor om mee te werken!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share