Kerstconcert Stadsjongenskoor Oldenzaal

Afgelopen zaterdag 14 december gaf het Stadsjongenskoor Oldenzaal haar jaarlijkse kerstconcert in de Hofkerk te Oldenzaal en presenteerde twee nieuwe koren. De nieuwste lichting, het Opleidingskoor 2013-2014, zong voor het eerst mee en gaf een indrukwekkende presentatie waarbij Hendrik een solo zong én later ook nog op de viool speelde. Het Jongemannenkoor ondergaat momenteel een kleine reorganisatie in voorbereiding op het jubileum in 2015. Om de ‘oudere jongemannen’ een kans te geven verder te zingen op niveau, is de 25+ groep Vocal Fellas in september begonnen met apart te repeteren. Een klein mannenensemble dat verder op een natuurlijke manier in ledenaantal zal groeien.Op deze manier krijgen de jongens een mooi perspectief in hun carrière als zanger! Het concert van zaterdag was hun vuurdoop. Heren, het ging erg goed!

Ook het Middenkoor liet van zich horen. Ze zongen in het Nederland, Engels en zelfs Latijn. Goed gedaan jongens! En André, je solo was fantastisch! Je weet het publiek zeer te vermaken. Het Concertkoor zong o.a. The angel Gabriel van Bob Chilcott. De jongens hebben hier erg hard aan gewerkt en dat was goed te horen op het concert. De solisten Kjeld, Wessel en Joost, jullie solo ging erg goed! Jorn en Rik hebben allebei ook zangles van David Bishop en zongen voor het eerst samen een duet op een concert. Joy to the world klonk als een klok! Jullie stemmen passen erg mooi bij elkaar. Tijdens het optreden van het Jongemannenkoor zong Jelle (sopraan) een indrukwekkende solo in het lied  Jesus chez les Bretons. Erg knap gedaan Jelle. De Vocal Fellas zongen nog een aantal liederen met het Jongemannenkoor mee, maar de jongemannen hadden ook een paar liederen ‘alleen’ ingestudeerd. Het is hier en daar nog onwennig maar ik weet zeker dat het gaat goedkomen. And the angels sang en The first Nowell klonken prima en zo bouwen we verder aan nieuw, verfrissend én uitdagend repertoire.

Indrukwekkend vind ik toch altijd weer de stukken voor vierstemmig mannenkoor waarbij de jongenstemmen een bovenstem zingen zoals in Stille Nacht Heilige Nacht en Kommet ihr Hirten. Ik merk dat dan alle stemmen goed toch hun recht komen en dat er een sprankelende koorklank ontstaat. Ik ga op zoek naar meer van dat soort repertoire! Ten slotte zongen alle koren samen We wish you a merry Christmas  en samen met het publiek Een Kindelijk zo lovelijk.

Het Jongemannenkoor geeft op zondag 22 december om 14.30 uur een kerstconcert in de Noorderkerk te Hoorn. Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=W4JZVzyTRUE&w=420&h=315]

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share