Kerstmarathon 4

Proaterskoor was mooi om te horen èn te zien!

Ontzettend fijn om te merken dat het nieuwe koorsysteem van het Stadsjongenskoor Oldenzaal nu echt gestalte gaat krijgen in de praktijk. Bestond de scheidig tussen het Middenkoor en het Concertkoor twee jaar geleden alleen nog maar op papier, dit jaar zijn we steeds meer ook apart gaan repeteren. In het Middenkoor zingen de jongens die in groep 6 en 7 zitten en het Concertkoor bestaat uit jongens van groep 8 en en ouder. Op deze manier kan ik meer op niveau gaan werken en kunnen de koren meer èn ook verschillende opdrachten vervullen.

Deze kerst kunnen we dat voor het eerst echt in praktijk brengen zodat we als Stadsjongenskoor maar liefst 9 kerstconcerten geven!  Natuurlijk hebben we op 19 december het grote kerstconcert waar alle koren samen zingen, maar de volgende dag op 20 december geeft Concertkoor een extra concert en het Jongemannenkoor zelfs drie! Morgen zingt een groep jongens van het Opleidingskoor en  morgenmiddag het Concertkoor en Jongemannenkoor samen. Het Opleidingskoor had al een eigen kerstconcert achter de rug en vandaag gaf het Middenkoor voor het eerst een eigen concert! Dat hadden we nog niet eerder gedaan. Het koor was aangevuld met 4 jongens uit het Concertkoor die ook nog allerlei andere taken te vervullen hadden zoals het opzetten van de electische piano, het dragen van de krat met mappen en hier en daar een solo zingen. Jongens, bedankt!

Mark_en_jelle_2_2

Het Middenkoor was voor deze keer omgedoopt tot Proaterskoor omdat ze een concert gaven op de kerstborrel van de Oldenzaalse Proaters. In mooie oude Twentse boerderij Erve Beverborg in de Lutte zongen de jongens een selectie van kerstliederen door mij begeleid op de piano.  Dit hebben de jongens knap gedaan vooral als je weet dat het merendeel van de jongens deze liederen dit jaar voor het eerst zingen.  Het publiek wist dit alles zeer op waarde te schatten, dat was erg leuk om te merken. Jelle en Mark boden aan om als duo een solo te zingen en voor deze gelegenheid heb ik ze alle ruimte gegeven. Dit deden ze zo goed dat ik het meteen als extra lied voor het grote kerstconcert volgende week heb ingepland. Goede actie jongens!

Wat dit optreden extra speciaal maakte was dat de jongens voor het eerst in hun nieuwe koorkleding zongen! Wat zagen de jongens er puik uit in hun nieuwe pak! En wat fijn om te weten dat de jongens zelf het pak graag aan hebben en mooi vinden. Of zoals een van de jongens zei "het nieuwe super pak".  Ook had de helft van de jongens ineens nieuwe schoenen aan! Ze zagen er zo mooi uit en voor deze gelegenheid wou ik wel een keer ze op de foto :).

Img_1075

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share